1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji fiyatları Almanları korkutuyor

Enerji fiyatları Almanları korkutuyor

Enerji Günlüğü - Almanya'da yayınlanan bir araştırma ülke ekonomisinde taşıyıcı rol oynayan orta sınıfın gelecekle ilgili tedirginliğini ortaya koydu....

Enerji fiyatları Almanları korkutuyor

Enerji Günlüğü - Almanya'da yayınlanan bir araştırma ülke ekonomisinde taşıyıcı rol oynayan orta sınıfın gelecekle ilgili tedirginliğini ortaya koydu. İşverenler ile yatırımcılar en fazla Euro krizinin daha da derinleşmesinden ve enerji fiyatlarından yükselmesinden endişe ediyor. Ekonomik Araştırmalar Birliği Ernst&Young tarafından Stuttgart'ta tanıtılan "Orta Sınıf Barometresi" Alman ekonominin taşıyıcısı olan orta sınıfın endişelerini gösterdi. Alman işveren ve yatırımcılar, en büyük tehdit olarak Avrupa'yı derinden sarsan Euro borç krizi ile sürekli yükselen enerji ve hammadde giderlerini görüyor.

  

Aralık 2012 ile Ocak 2013 arasında toplam 3 bin orta sınıf işletmecisiyle yapılan ankette çevresindeki fırsatları "iyi" olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 34 oldu. Bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 40 seviyesindeydi. Avrupa'da ekonomisi zor durumda olan ülkelerden ve kriz korkusuyla alışveriş veya yatırımdan elini çeken müşterilerden dert yanan Alman orta sınıfı içerisinde en fazla şikayet eden eyalet Saarland oldu. Diğer taraftan ekonomik gidişattan en fazla memnun olan eyaletler sıralamasında Bavyera ile Kuzey Ren Vestfalya bu yıl da ilk ikiyi paylaştılar. Geçen yıl 9. sırada olan Aşağı Saksonya ise büyük bir çıkışla 3.sıraya yükseldi.

Önceki ve Sonraki Haberler