1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji fuarcılığında yeni işbirliği: ICCI-PowerGen

Enerji fuarcılığında yeni işbirliği: ICCI-PowerGen

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en eski enerji fuarı ICCI’nin organizatörü Sektörel Fuarcılık’taki Hannover Fairs Turkey’e ait yüzde 50 hisseyi,...

Enerji fuarcılığında yeni işbirliği: ICCI-PowerGen

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en eski enerji fuarı ICCI’nin organizatörü Sektörel Fuarcılık’taki Hannover Fairs Turkey’e ait yüzde 50 hisseyi, PennWell International satın aldı. Sektörel Fuarcılık Genel Müdürlüğü’ne Feraye Gürel getirildi.  

Türkiye’nin en köklü enerji etkinliği olarak bilinen Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ICCI’nın organizatörü Sektörel Fuarcılık’ın hissedar yapısı değişti. Geçtiğimiz yıllarda Alman Deutsche Messe AG Türkiye iştiraki Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından satın alınan Sektörel Fuarcılık’ın yüzde 50 hissesi bu kez PennWell International tarafından satın alındı. 

POWER-GEN’İN ORGANİZATÖRÜ

PennWell, dünya çapında tanınan Power-Gen etkinliklerinin organizatörü. Yeni satın almayla birlikte ICCI 2017 etkinliği de dünya çapında gerçekleştirilen Power-Gen etkinliklerinin bir parçası haline gelmiş oldu. 

ENSOR: HEYECANLA BEKLİYORDUK

PennWell International Genel Müdürü Glenn Ensor, Sektörel Fuarcılık’a ortak olma süreçlerini değerlendirirken "ICCI, Türkiye'deki en büyük ve en saygın enerji fuarı olarak partneri için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bizler, bu önemli etkinliği PennWell portfolyosuna katmayı büyük heyecanla bekliyorduk" dedi. 

KÜHNEL: ICCI İLE BİR ADIM ÖTEYE

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, PennWell’i prestijli bir uluslararası partner olarak nitelendirirken, “İnanıyoruz ki bu işbirliği enerji sektörüne büyük katkı sunacak” dedi. ICCI’nin uzun yıllardır, fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerinin birlikte organize edildiği Avrasya'nın en önemli enerji etkinliği olduğunu kaydeden Kühnel, şu ifadeleri kullandı: 

“Şimdi bir adım daha öteye ilerliyoruz. ICCI 2017'de katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz, enerji piyasalarina yönelik güncel bilgileri, iki global firmanın uluslararası uzmanlığı ile birleştiren çok daha güçlü bir etkinlik deneyimleyecekler. ICCI 2017, hem Türk ithalatçılar hem de yabancı yatırımcılar için verimli bir uluslararası ticaret platformu sunacak.” 

FERAYE GÜREL’İN DÖNÜŞÜ

PennWell’in Sektörel Fuarcılık’a yüzde 50 payla ortak almasının ardından iki buçuk yıl görevinden ayrılan Feraye Gürel de, Sektörel Fuarcılık Genel Müdürlüğü koltuğuna geri döndü. Eski görevini yeniden üstlenen Feraye Gürel’in ICCI'ın tüm operasyonlarını yöneterek, Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel ve PennWell International Genel Müdürü Glenn Ensor'a raporlama yapması kararlaştırıldı. 

ICCI, 23. KEZ KAPILARINI AÇACAK

Geçtiğimiz yıl, 21 ülkeden 14.000 ziyaretçi ve 285 katılımcıya ev sahipliği yapan ICCI, bu yıl 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 23. yılını kutlayacak. Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından desteklenen enerji sektörünün Avrasya bölgesindeki en önemli buluşması, sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirecek. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler