1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Günlüğü 5 yaşına bastı

Enerji Günlüğü 5 yaşına bastı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en etkili enerji haberleri sitesi Enerji Günlüğü, beşinci yaşına bastı. Yeni tasarımıyla takipçilerine 5. yıl sürprizi...

Enerji Günlüğü 5 yaşına bastı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en etkili enerji haberleri sitesi Enerji Günlüğü, beşinci yaşına bastı. Yeni tasarımıyla takipçilerine 5. yıl sürprizi yapan Enerji Günlüğü kendisi de ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun beşinci yıl pastası sürpriziyle karşılaştı. 

Deneyimli gazeteci Mehmet Kara tarafından kurulan Enerji Günlüğü 12 Mart 2012 tarihinde yayın hayatına girmişti. Türkiye’de enerji sektöründe yaşanması beklenen büyüme ve dönüşümün, bu alandaki bilgi ihtiyacını artıracağı öngörüsüyle yayına alınan Enerji Günlüğü, 5 yıl içinde sektördeki aktörlerinin sürekli takibindeki ortak bilgi ve haber platformu haline geldi. 

YENİ YAŞA YENİ YÜZ

Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kara ve Haber Müdürü Sabiha Kötek başta olmak üzere, deneyimli bir ekibin katkılarıyla yayınına devam eden Enerji Günlüğü, beş yaşına bastığı 12 Mart 2016'da takipçilerinin karşısına bir sürprizle çıktı. Sitenin hem tasarımı hem de yazılım altyapısı yenilendi. Yeni haliyle Enerji Günlüğü, mobil uyumlu, kullanıcı dostu, sosyal medya ayaklarıyla değişen kullanıcı alışkanlıklarına uygun yapısıyla öne çıkıyor.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI

Enerji Günlüğü, 2012 yılından bu yana, Türkiye enerji sektöründeki büyüme ve dönüşümü yakından izledi ve takipçilerine aktardı. Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kara, Enerji Günlüğü’nün yayın hayatı boyunca hiç sansasyon peşinde koşmadığını, buna rağmen sektördeki pek çok hukuki değişikliği anlaşılır hale getirip sektör oyuncularına ilk aktarmanın heyecanını hep yaşadığını vurguladı. Kara “Hatta kimi değişiklikleri daha resmileşmeden önce duyurmasıyla öne çıktı Enerji Günlüğü. 2013 yılında çıkan Yeni Elektrik Piyasası Kanunu’nun ikincil mevzuat kısmındaki en önemli unsuru olan Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’ni Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce ortaya çıkarıp sektöre duyurduk. Bu anlamda Resmi Gazete’ye bile haber atlatmış olduk” dedi.

GÜÇLÜ YAZAR KADROSU

Kara, Enerji Günlüğü’nün, sektörün nabzını tutmanın karşılığını, bu alanlarda faaliyet gösteren girişimciler, profesyonel yöneticiler ve uzmanların yakından izlediği bir mecra haline gelmekle aldığını da vurguladı.

Enerji Günlüğü’nün elde ettiği başarıda, kendi alanında uzman yazarlarının ve bugüne kadar içerik oluşumuna katkıda bulunan isimsiz kahramanların da rolü bulunduğunu kaydeden Kara şunları ekledi:

“Türkiye’de, hem ulusal hem uluslararası düzeyde kömür alanındaki gelişmelere en hakim isimlerden biri olan Dr. Nejat Tamzok’un sektöre referans olan yazıları, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayıl’ın Rusya’nın enerji politikaları ve enerji zengini Kafkasya’a ilişkin bilgi dolu değerlendirmeleri, geçmişte pek çok enerji projesinin hayata geçirilmesinde görev almış Haluk Direskeneli’nin deneyimlerinden süzülüp gelen kolay okunur yazıları, bunlar arasında en çok öne çıkanlar. Aynı şekilde, solar enerji konusundaki Almanya deneyimini ve uzmanlığını Türkiye’ye taşıyan Hasan Yiğit’in bilgilendirici yazıları… Sonra su ve enerji politikaları arasındaki ilişkiyi kuran derinlikli yazılarıyla Dursun Yıldız ile dünyada ve bölgede enerji diplomasisi konusundaki gelişmeleri anlatan yazılarıyla Halil Dağ’ın adlarını anmadan geçmek olmaz. Adını andığımız anamadığımız tüm katkıda bulunanlara sonsuz teşekkürler...”

5. YIL PASTASI AĞAOĞLU’NDAN 

Başka bir program çerçevesinde Ağaoğlu Grubu’nun Uludağ’daki Ağaoğlu My Mountain Oteli’nde gerçekleştirilen geleneksel basın buluşmasına katılan Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kara’yı da bir sürpriz bekliyordu. Daha çok  gayrimenkul sektöründeki faaliyetleriyle tanınsa da önemli enerji projeleri üzerinde de çalışan Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın galası sırasında Enerji Günlüğü için 5’inci yıl pastası hazırlattı. Ali Ağaoğlu, oğlu Ali Can ve kızı Sena ile birlikte Mehmet Kara nezdinde Enerji Günlüğü’nün beşinci yılını kutlayarak, başarılarının devamını diledi. 

YENİ TRENDLERE UYGUN YENİ SİTE

Enerji Günlüğü’ndeki dönüşümün teknik hazırlıklarını gerçekleştiren Kaleydoskop’un Ajans Başkanı Elif Oktav Erdemli, “Enerji Günlüğü hem yeni tasarımı, hem yeni yazılım alt yapısıyla, dijital yayıncılık konusundaki son trendlere uygun, mobil uyumlu, kullanıcı dostu bir site. Yeni haliyle Enerji Günlüğü, mobil uyumlu yeni yüzü, kullanıcı dostu özellikleriyle öne çıkıyor, çıkacak. Kaleydoskop’un Yeni Nesil İletişim Ajansı mottosuna uygun bir site örneğini ortaya koymaktan mutluyuz. Yani yeni Enerji Günlüğü’yle, yeni ortaya koyduğumuz örnekle biz de gurur duyuyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler