1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji Hanım bu kez Kars’a gitti

Enerji Hanım bu kez Kars’a gitti

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi “Enerji Hanım”ın dokuzuncu durağı...

Enerji Hanım bu kez Kars’a gitti
Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi “Enerji Hanım”ın dokuzuncu durağı Kars oldu. Enerji Verimliliği Derneği’nin koordinasyonuyla gerçekleştirilen eğitim programına ilgi büyük oldu.  
Kars Valisi Eyüp Tepe ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un da katıldığı programın açış konuşmasını yapan Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Kibar, enerji kaynaklarının akıllı şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin enerji tüketiminin gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Kibar, enerjinin verimli şekilde kullanılması için yola çıktıklarını ifade ederek, "Bizler kadınlarımızı evin ekonomisti olarak değerlendiriyoruz. Kadınlarımız aracılığıyla toplumumuzun her katmanına ulaşarak enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturma gayreti içindeyiz" diye konuştu.

 

Proje, 20 ilde toplamda 20 bin kadına enerji verimliliği eğitimi vermeyi ve yapılacak küçük tasarruflarla Türkiye’nin yıllık enerji tüketimini 4’te 1 oranında azaltmayı hedefliyor. Böylece, Türkiye ekonomisinin 4 milyar lira tasarruf etmesi sağlanacak. Karslı kadınların yüksek katılım gösterdiği programda, "Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro ve sinema oyuncusu Süeda Çil evlerde enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda bilgi verdi. "Enerji Hanım"ın bir sonraki durağı ise yarın Şanlıurfa olacak. 
Önceki ve Sonraki Haberler