1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji Hanım’ın 12. durağı Sinop oldu

Enerji Hanım’ın 12. durağı Sinop oldu

Enerji Günlüğü - Türkiye genelinde her kesimi kapsayan enerji verimliliği hareketi Enerji Hanım’ın 12. durağı Sinop oldu. Enerji Verimliliği Derneği...

Enerji Hanım’ın 12. durağı Sinop oldu

Enerji Günlüğü - Türkiye genelinde her kesimi kapsayan enerji verimliliği hareketi Enerji Hanım’ın 12. durağı Sinop oldu. Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel, Enerji Enerji Hanım kampanyası kapsamında İzmir’den Kars’a Mersin’den Sinop’a kadar dolaşarak enerji verimliliği konusunda toplum bilincini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. 

Ülkemizin en kuzey noktasında kadınlarla bir araya gelen Enerji Hanım, evlerde enerji verimli kullanmanın püf noktalarını Sinoplu hanımlara anlattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi olan Enerji Hanım’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da başından itibaren destek veriyor. Projenin ülke genelinde uygulanmasını üstlenen Enerji Verimliliği Derneği, 20 ilde kadınlarla bir araya gelerek projenin önemini anlatıyor.

Enerjide sürdürülebilirliğin sağlanması, enerji ithalatının ve dışa bağımlılığının azaltılması, enerji maliyetlerinin ülke bütçesi içindeki payının düşürülmesi ve iklim değişikliği ile mücadele için tüm kesimlere önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında ve sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda bir yandan kalkınmasını sürdürüyor, bir yandan iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltma konusunda çalışmalar yapıyor. Enerji verimliliği, enerjide sürdürülebilirliğin sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik çalışmalar için önem teşkil ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın hedef gösterdiği gibi enerji verimliliği; petrol, doğalgaz, kömür, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra enerji arz kaynakları arasındaki yerini almaktadır. Ülkemiz enerji verimliliği konusuna büyük potansiyel taşımaktadır. Başlattığımız bu proje ile ülkemizdeki bu potansiyeli harekete geçirdik.”

Enerjinin planlı ve verimli kullanılması halinde ülke olarak yılda 15 milyar liralık bir kaynağa sahip olunacağının altını çizen Yüksel, “Sadece kadınlarımızın evlerde alabileceği küçük önlemler ile yılda 4 milyar liralık tasarruf sağlayacağız. Bu para ile tam teşekküllü 200 hastane veya bin adet okul yaptırabiliriz. Belki hiçbirimiz tek başına kimse bir okul ve hastane yaptırma şansı bulamayabiliriz. Ancak ülkenin bu ortak hareketine katılan her kadının, bir hastane veya okulda tuğlası olacaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler