1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji kimlik belgesiz inşaata izin yok

Enerji kimlik belgesiz inşaata izin yok

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni yapılan binaların enerji tüketimlerinin, eski binalara göre yüzde 40 daha az olması...

Enerji kimlik belgesiz inşaata izin yok

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni yapılan binaların enerji tüketimlerinin, eski binalara göre yüzde 40 daha az olması konusunda çalışmalar yapıldığını böylece yaşanan enerji kaybını yüzde 16 azaltmayı hedeflediklerini belirtip, “Şehirlerin gürültü haritalarını çıkarıyoruz. Binalara, enerji kimlik belgesi olmadan inşaat ruhsatı ve iskan müsaadesi vermiyoruz. Böylelikle, enerji tüketimini yüzde 40 daha az olması sağlanacak, ülkenin tamamında enerji kayıpları yüzde 16 azalacak” dedi.

"ENERJİ VERİMİ OLMAYAN YAPILARDAN KURTULACAĞIZ"

Dünya Sağlık Örgütü’nün başlattığı küresel program çerçevesinde, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nce düzenlenen törende, 119 tesis arasından seçilen 36 sanayi tesisine “Çevreci Tesis” ödülü veren Bakan Bayraktar, parasal destek anlamında bakanlık olarak çevreci belediye ve sanayi tesislerine de, pozitif ayrımcılık sözü verdi. Kentsel dönüşüm kapsamında 10 yıl içinde 20 milyonu aşan konut stokunun 14 milyonunu elden geçirip, 6,5 milyon konutu dönüştüreceklerini hatırlatan Bayraktar, "Enerji verimli olmayan, yalıtımsız, kaynak israfı doğuran yapılardan kurtulacağız. Salaş ve dayanıksız yapılar güçlendirip onların yerine sağlam ve estetik binalar inşa edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler