1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji KİT’lerinde 11 yönetici kadrosu iptal edildi

Enerji KİT’lerinde 11 yönetici kadrosu iptal edildi

Enerji alanında faaliyet gösteren bazı kamu teşebbüslerinde kadro ihdasları ve iptalleri oldu; bazı kuruluşlarda çeşitli pozisyonlarda da iptaller ve ihdaslar yapıldı.

Enerji KİT’lerinde 11 yönetici kadrosu iptal edildi

Enerji Günlüğü - Eti Maden, TTK, TKİ, TEİAŞ, TEDAŞ ve EÜAŞ’ta bazı kadro ihdasları ve iptalleri oldu; bazı kuruluşlarda çeşitli pozisyonlarda da iptaller ve ihdaslar yapıldı. 

2023/318 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Eti Maden İşletmeleri (Eti Maden), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) kadrolarında bazı ihdas ve iptal işlemleri yapıldı; bazı kamu iktisadi işletmelerindeki pozisyonlarda da iptaller ve yeni pozisyon ihdasları yapıldı. 

ETİ MADEN TAŞRA TEŞKİLATINA 9 BİRİM MÜDÜRÜ KADROSU

Eti Maden’in merkez teşkilatında bulunan bir adet birinci derece Enerji ve Otomasyon Dairesi Başkanı kadrosu ile 3 adet birinci derece Birim Müdür yardımcısı kadrosu iptal edilirken; taşra teşkilatına 9 adet birinci derece birim müdürü kadrosu açıldı. 

Eti Maden’in merkez teşkilatında 9 adet Şef Yardımcısı pozisyonu, 2 Hizmetli pozisyonu, bir Kaloriferci pozisyonu ve 3 dağıtıcı pozisyonu iptal edildi; merkeze 10 Uzman pozisyonu, 5’er adet de Şef ve Teknik Şef pozisyonu ihdas edildi. 

Eti Maden’in taşra teşkilatında ise 7 adet Teknik Şef pozisyonu, 6 Şef Yardımcısı pozisyonu ve bir adet de Teknisyen Yardımcısı pozisyonu iptal edilirken; 7 Uzman, 10 Şef, 10 Başmühendis ve 30 adet de mühendis pozisyonu açıldı.

TEDAŞ MERKEZDE 7 DAİRE BAŞKANI KADROSU İPTAL EDİLDİ

TEDAŞ’ın merkez teşkilatında bulunan aşağıda birer adet olarak bildirilen birinci derece kadroların tamamı ise iptal edildi.  

  • Emlak ve İnşaat Dairesi Başkanı
  • İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı
  • Personel Dairesi Başkanı
  • Müesseseler Tahakkuk ve Tahsilat Dairesi Başkanı
  • Mali İşler ve Finans Yönetim Dairesi Başkanı
  • Müşteri Hizmetleri Dairesi Başkanı
  • Sistem İşletme Dairesi Başkanı. 

TEİAŞ TAŞRAYA 6 İŞLETME MÜDÜR YARDIMCISI KADROSU

TEİAŞ taşra teşkilatına 6 adet birinci derece İşletme Müdür Yardımcısı kadrosu açıldı. 

TEİAŞ’ta da merkez teşkilatına 5 adet Şef pozisyonu ile 10 adet Başmühendis pozisyonu açıldı; taşra teşkilatında bulunan 25 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu ise iptal edildi.

EÜAŞ’ta ise merkez teşkilatına 15 adet yeni Mühendis pozisyonu açıldı. EÜAŞ taşra teşkilatında ise 16 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu iptal edildi.

TTK’da da merkez teşkilatına ait 4 Uzman pozisyonu iptal edildi ve 2 adet Avukat pozisyonu ihdas edildi. TTK’nın taşra teşkilatında ise 42 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu iptal edildi; 15 Mühendis ile 10 Sağlık Memuru pozisyonu ise yeni pozisyonlar olarak ihdas edildi. 

TKİ’de merkez teşkilatı için bir adet birinci derece Hukuk Müşaviri kadrosu açıldı. 

TKİ merkez teşkilatında da pozisyon iptalleri oldu. Buna göre bir Bilgisayar İşletmeni ile 2 Tekniker ve 2 de Teknisyen pozisyonu iptal edildi. TKİ’nin taşra teşkilatında da 2 Tekniker pozisyonu iptal olurken, 15 adet Mühendis pozisyonu ihdas edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler