1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji KİT’lerinde 14 daire başkanı kadrosu iptal

Enerji KİT’lerinde 14 daire başkanı kadrosu iptal

Eti Maden, TKİ, TEİAŞ ve EÜAŞ’ta bazı yeni kadrolar açılırken; 14’ü daire başkanı, toplam 130 kadro iptal edildi.

Enerji KİT’lerinde 14 daire başkanı kadrosu iptal

Enerji Günlüğü - Eti Maden, TKİ, TEİAŞ ve EÜAŞ’ta bazı yeni kadrolar açılırken; 14’ü daire başkanı kadrosu olmak üzere, toplamda 130 kadro iptal edildi. 

2022/326 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Eti Maden İşletmeleri (Eti Maden), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) kadrolarında bazı derece değişiklikleri, boş kadrolarda unvan değişiklikleri ve kadro iptalleri yapıldı. 

Eti Maden’in merkez teşkilatında bulunan bir adet birinci derece iş sağlığı güvenliği ve hizmet alımını değerlendirme dairesi başkanı kadrosu iptal edilirken; merkez teşkilatı için 6 adet birinci derece birim müdürü kadrosu ihdas edildi. Eti Maden’in taşra teşkilatına da 11 adet birinci derece birim müdürü kadrosu çıkarıldı. 

TEİAŞ’TA 101 KADRO İPTAL OLDU 28 YENİ KADRO AÇILDI
TEİAŞ’a ait merkez teşkilatında 8 adet sekizinci derece müfettiş yardımcısı kadrosu ile 5 teknik uzman; 3 programcı; 10 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve 3 hizmetli kadrosu iptal edildi. Taşra teşkilatındaki 9 teknik uzman; 2 raportör; 10 veri hazırlama ve kontrol işletmeni; 25 koruma ve güvenlik görevlisi ile 26 hizmetli kadrosu da iptal edildi. Öte yandan TEİAŞ merkez için bir adet birinci derece daire başkanı kadrosu; 10 adet müdür yardımcısı; 8 şef ve 10 başmühendis kadrosu ile taşra teşkilatı için bir adet birinci derece işletme müdürü kadrosu çıkarıldı. 

EÜAŞ’TA 27 KADRO AÇILDI 15 KADRO İPTAL EDİLDİ
EÜAŞ’ın merkez teşkilatındaki 2 dava takip memuru; 5 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile 5 başteknisyen kadrosu iptal edildi. Bunun yanında EÜAŞ merkeze 5 müdür yardımcısı kadrosu ile 10 başmühendis kadrosu açıldı. EÜAŞ’ın taşra teşkilatında ise 15 koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu iptal edildi.  

TKİ’DE 13 DAİRE BAŞKANI KADROSU İPTAL EDİLDİ
TKİ merkez teşkilatında da 5 adet birinci derece müdür kadrosu ile 12 adet birinci derece başuzman kadrosu ve 15 adet mühendis kadrosu açıldı. Taşrada ise 1 adet birinci derece hukuk müşaviri, 1 adet birinci derece işletme müdürü, 3 adet birinci derece işletme müdür yardımcısı ve 10 adet birinci derece şube müdürü kadroları ile 3 adet avukat, 19 adet şef, 47 adet memur, 1 adet başmühendis ile 40 adet mühendis kadrosu açıldı. 

TKİ’de aşağıda listelenen tamamı birinci derece olan birer adet daire başkanı kadroları ise iptal edildi. 

  1. ArGe ve Yeni Teknoloji Dairesi Başkanı
  2. Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı 
  3. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı
  4. Etüt Proje ve Arama Dairesi Başkanı
  5. İşletme Dairesi Başkanı
  6. İş Sağlığı Güvenliği ve Eğitim dairesi Başkanı
  7. Jeolojik Etüt Arama Dairesi Başkanı
  8. Makine İşletme ve İkmal Dairesi Başkanı
  9. Pazarlama ve Satış Dairesi Başkanı
  10. Satın Alma Dairesi Başkanı
  11. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı
  12. İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı
  13. Mali İşler ve Finans Yönetim Dairesi Başkanı.
Önceki ve Sonraki Haberler