1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji Kongresi’nde Paris Zirvesi kuralı

Enerji Kongresi’nde Paris Zirvesi kuralı

Enerji Günlüğü - İstanbul’da Pazar günü başlayacak Dünya Enerji Kongresi’nde hiç bir şekilde kağıt kullanılmayacak. Tüm bilgilendirmeler dijital...

Enerji Kongresi’nde Paris Zirvesi kuralı

Enerji Günlüğü - İstanbul’da Pazar günü başlayacak Dünya Enerji Kongresi’nde hiç bir şekilde kağıt kullanılmayacak. Tüm bilgilendirmeler dijital yollarla yapılacak. 

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin organize ettiği 23. Dünya Enerji Kongresi 9 EKim 2016 Pazar günü başlıyor. 13 Ekim’e kadar sürecek Kongre, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılacak Kongre, Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ev sahipliğinde düzenleniyor. Yeni Ufukları Kucaklamak temalı Kongre 80 ülkeden gelen katılımcıları ağırlayacak. 

60 oturumun düzenleneceği Kongrede 54'ü bakan düzeyinde olmak üzere 266 konuşmacı, küresel enerji politikalarının geleceğine ışık tutacak. 

Enerji dünyasının gündemini belirleyecek kongreye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da katılmaları bekleniyor.  

PUTİN VE MADURO GELİYOR

Kongreye katılacak diğer isimlerden bazıları şöyle: Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Khalid Al-Falih, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Cezayir Enerji Bakanı Noureddin Boutarfa, Irak Elektrik Bakanı Qasım M. Al-Fahdawi, İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino ve Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic katılacak. 

FATİH BİROL DE KONUŞACAK

Kongre ayrıca, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, Petrol İhraç Edenler Ülkeler Örgütü Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, BP Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Bob Dudley, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Suudi Aramco CEO'su Amin Nasser, Gazprom CEO'su Alexey Miller'in yanı sıra birçok uluslararası şirket ve finansal kuruluşun temsilcisine ev sahipliği yapacak.

KAĞITSIZ KONGRE

23. Dünya Enerji Kongresi aynı zamanda bir ilke sahne olacak. Kongre organizasyonu, Paris İklim Sözleşmesi’nin imzalanmasına yol açan küresel iklim değişikliğine karşı hassasiyeti sembolize eden bir karar aldı. İlk defa bu kongrede hiçbir şekilde kağıt kullanılmayacak. Her türlü bilgilendirme ve program takibi, dijital ortam üzerinden yapılacak. 

AFRİKA’YA ÖZEL GÜN 

Dünya Enerji Kongresi’nin (WEC İstanbul 2016) dördüncü günü Afrika'ya ayrılacak."Afrika: Sürdürülebilir Enerji Geleceğini Güvence Altına Alma" başlığıyla düzenlenecek oturumlarda Afrika'nın enerji görünümü, bölgedeki fırsatlar, yenilenebilir enerji potansiyeli ve yapılacak yatırımların finansmanına ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler