1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji merkezi Türkiye`ye doğru

Enerji merkezi Türkiye`ye doğru

Enerji Günlüğü - Dünyadaki enerji dengelerinde yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye'nin enerji alanındaki uygulamalarının ele alınacağı All Energy...

Enerji merkezi Türkiye`ye doğru

Enerji Günlüğü - Dünyadaki enerji dengelerinde yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye'nin enerji alanındaki uygulamalarının ele alınacağı All Energy Turkey, 11-12 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Informa tarafından düzenlenen All Energy Turkey zirvesi, 11-12 Eylül günlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Enerji Günlüğü'nün de medya partnerliğini üstlendiği ve Türkiye’nin ilk enerji ticareti etkinliği olarak gösterilen All Energy Turkey (AET) Türkiye ile yakından ilgilenen uluslararası şirketleri, hizmet sağlayıcıları ve ortaklarını bir araya getirecek.

ELEKTRİK KÖPRÜSÜ TÜRKİYE

Dünyanın hızlı büyüyen enerji pazarlarından biri olan Türkiye, arzdaki ve fiyattaki dalgalanmaları önlemek, piyasada şeffaflığı sağlamak, risk yönetimini gerçekleştirebilmek, ekonomik büyümeyi güvence altına almak üzere kendi Enerji Borsası’nı kurmakta son aşamaya geldi. Ortaya koyulan hedeflere bakılırsa, önümüzdeki yıllarda, Avrupa pazarlarıyla enerji zengini Orta Doğu ve Hazar ülkelerinin enerji ticareti Türkiye üzerinden yürüyecek. Enerji piyasalarındaki liberalleşme politikası uluslararası şirketlerin enerji konusunda Türkiye’ye ilgisi artırmaya devam ediyor. 

BULGARİSTAN YENİ BİR ENERJİ HUB'I MI OLUYOR? OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

ENERJİ BORSASI'NA ÖNEMLİ KATKI

Enerji Borsası EPİAŞ ‘ın kuruluşunun tamamlanmasından hemen önce yapılacak olan All Energy Turkey , Enerji Ticareti sektörünün tüm yerli – yabancı aktörleri, global ve bölgedeki potansiyel oyuncularıyla kamu sektörünün bir araya gelerek oluşumun son detaylarını görüşecekleri bir “Enerji Ticareti Zirvesi” niteliği taşıyor.

ENERJİ TİCARETİNE YOĞUNLAŞILACAK

Enerji sektöründeki diğer etkinliklerden farklı olarak “All Energy Turkey” oturumlarında özellikle toptan ticaret, satış ve pazarlama konularına yoğunlaşacak olması büyük önem taşıyor. Buna ek olarak, enerji ticaretinin operasyonel başlıkları, enerji sektöründeki yasal çerçeve, risk ve portföy yönetimi, piyasa düzenlemeleri, fiyatlar ve enerji toptan ticareti piyasasının dizayn edilmesi de gündeme getirilerek uzmanlarca tartışılacak.

KİMLER DESTEKLİYOR?

All Energy Turkey etkinliğini destekleyen kurum ve kuruluşlar arasında, Enerji Ticareti Derneği (ETD), Türk Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Avrupa Enerji Ticareti Federasyonu (EFET) ve Türk Petrol Platformu Derneği (PETFORM) da yer alıyor. Projenin Organizatörü Informa Exhibitions Genel Müdür Yardımcısı Christina Sternitzke şunları söyledi:

"Türkiye’nin başarılı enerji politikaları ile geldiği bu parlak noktayı global enerji piyasasının önemli aktörleriyle değerlendirmek ve Türkiye’yi enerji hedeflerine ulaştırmak üzere bu buluşmayı gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin İstanbul’u kendi enerji borsası olan, uluslararası bir finans merkezi yapma kararlılığını takdir ediyoruz. Sanayinin, enerji piyasası ve ticaretinde çok önemli taraf olması nedeniyle, TÜSİAD’ın işbirliğini ve desteğini kazanmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. ETD’nin de IV. İstanbul Enerji Ticareti Çalıştayı'nı All Energy Turkey çerçevesinde gerçekleştirecek olmaları bizim için büyük bir onur."

ALL ENERGY TURKEY ZİRVESİNİN PROGRAMI


11.09.2013 Çarşamba

All Energy Turkey, ilk gününde Türkiye Enerji Piyasası’nın yeni dönemi, liberalleşmesi ve Enerji Borsası’nın kuruluşu ve EPİAŞ ile ilgili Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız olmak üzere Enerji Bakanlığı, EPDK ve özel sektör temsilcilerinden yetkililerin ve fikir önderlerinin konuşmalarıyla başlayacak.

Öğleden sonraki ilk panel, TUSIAD ev sahipliğinde “Enerji Piyasasının Liberalleşmesinde Enerji Değişiminin Rolü”konusu üzerinde gerçekleştirilecek.

İkinci panel ise ETD ve EFET ‘in birlikte ev sahipliği yapacağı “Elektrik Enerjisi Toptan ve Perakende Satış“ konulu panel olacak.

12.09.2013 Perşembe

İkinci gün, Enerji Ticareti Derneği (ETD) ‘nin bu yıl All Energy Turkey” çerçevesinde gerçekleştireceği “IV. İstanbul Enerji Ticareti Çalıştayı” ile başlayacak.

ETD Başkanı Batu Aksoy; “IV. İstanbul Enerji Ticareti Çalıştayı, ETD açısından da büyük ve önemli bir atölye çalışması olacaktır” dedi.

Takip eden “EPİAŞ ” başlıklı atölye çalışmasında “Enerji Değişimi ve Yönetim Yapısının İşleyişi” konusu panelistlerce değerlendirilecek.

Öğleden sonra “Yılın Enerji Yöneticisi” Ödül Töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek bu ödül için Danışma Kurulu ve fikir önderlerinden oluşan bir Jüri iki aşamalı olarak değerlendirme yapacak.

Enerji sektöründe “Yılın Yöneticisi”ni belirlerken Danışma Kurulu ve Juri; Adayları, Stratejik Vizyon, Girişimcilik Gücü, Risk Yönetimi, Kurumsal Kalkınma ve Inovasyon gibi kriterlere bağlı olarak değerlendirecek.

“Doğal Gaz Değişimi “ konulu son Panel PETFORM ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve etkinlik Uzman Söyleşileri ile sona erecek.

“All Energy Turkey” organizasyonunda kimler yaralıyor?

EWE Türkiye Holding, Deloitte, Akenerji, OMV, Borusan EnBW Energy, RWE Türkiye Holding A.Ş., APLUS Enerji, Zorlu Elektrik, Bloomberg, CS Enerji, NARI, Danske Commodities, DNV-KEMA, Avrupa Enerji Borsası (EEX), MeteoGroup, Boden Law, Danske Communities, Montel, KYOS, Sungard, Statkraft Enerji gibi.

Önceki ve Sonraki Haberler