1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji metre ile tasarruflar daha şeffaf olacak

Enerji metre ile tasarruflar daha şeffaf olacak

Enerji Günlüğü - Escarus, enerji tüketimi yüksek sektörlere, verimli teknolojiler kullanıldığında elde edilecek tasarrufu göstermek amacıyla Enerji...

Enerji metre ile tasarruflar daha şeffaf olacak

Enerji Günlüğü - Escarus, enerji tüketimi yüksek sektörlere, verimli teknolojiler kullanıldığında elde edilecek tasarrufu göstermek amacıyla Enerji Metre’yi hayata geçirdi.

Escarus, sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği EnerjiMetre projesiyle sanayi devlerini enerji yönetimi ve verimliliği konularında bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Verimli teknolojiler kullanıldığında sağlanacak tasarrufları göstermek üzere hazırlanan Enerji Metre, önerilen teknolojinin kullanımı neticesinde, gerçekleşecek toplam enerji tasarrufu, bunun yıllık parasal değeri ve CO2 emisyonunda sağlanan azaltımın hesaplanmasına olanak sağlıyor.

İlk aşamada, özellikle enerji tüketimi yüksek olan demir-çelik, cam, seramik, çimento, gıda, tekstil ve petrokimya sektörleri için geliştirilen programla Escarus, sanayiye potansiyel enerji verimliliği projeleri konusunda ışık tutmayı amaçlıyor.

EnerjiMetre’nin gelişmiş sürümlerini kullanıcısı ile buluşturmayı amaçlayan Escarus, programın, sanayide potansiyel enerji verimliliği projelerinin paylaşıldığı bir bilgi bankası niteliğine kavuşturulmasını ve daha fazla sektörü kapsamasını da hedefliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler