1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Enerji Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Enerji Günlüğü - Enerji sektörüne yapılan hizmetleri ve katkıları desteklemek amacıyla verilen Enerji Oscarları sahiplerini buldu. Enerjisa, Ciner Enerji,...

Enerji Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Enerji Günlüğü - Enerji sektörüne yapılan hizmetleri ve katkıları desteklemek amacıyla verilen Enerji Oscarları sahiplerini buldu. Enerjisa, Ciner Enerji, İçdaş, Fina Enerji, Maren Germencik JES, Bursa Trakya Cam, Sanko Enerji, 2M Enerji, Nuh Çimento, Ak Gıda çeşitli tesisleriyle ödül aldı. 

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) kapsamında verilen ICCI Enerji Oscar Ödülleri 2013 için Ankara JW Marriott Hotel'de tören düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle, 50 başvuru arasından seçilen adaylar ödüllerini aldı.

Törene, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödüllere başvuran yaklaşık 50 şirketin enerji tesisleri "yenilenebilir enerji santralleri" ve "termik santraller" olmak üzere 2 kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Oscar ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.

RÜZGARDA SANKO'YA , JEOTERMAL'DE MAREN'E

Yenilenebilir enerji santralleri alanında hidroelektrik kategorisinde 2M Enerji Üretim AŞ'ye ait Sıra Konaklar Regülatörü ve HES ödüle layık bulundu.

Rüzgar kategorisinde Fina Enerji'ye ait Ziyaret RES ve Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Çatalca RES ödüllendirildi.

Jeotermal kategorisinde ödül alan projeler ise Maren Maraş Elektrik Üretim, Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Maren Germencik JES (deniz) oldular.

Mey Alkollü İçkiler AŞ'ye ait Nevşehir İçki Fabrikası biyokütle ve atık kategorisindeki ödülü aldı.

TERMİKTE CİNER'E DOĞALGAZ'DA ENERJİSA'YA

Termik santraller atık ısı kategorisinde Trakya Yenişehir Cam Sanayi AŞ'ye ait Bursa Trakya Cam Fabrikası Ocsar'a layık görüldü.

Doğalgaz kategorisinde Enerjisa Enerji AŞ'ye ait Bandırma 1 Doğalgaz Çevrim Santrali ödül kazandı.

Kömür kategorisinde iki tesis ödül aldı: İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ'ye ait Bekir Termik Santrali ile Ciner Grubu'na ait Silopi Termik Santrali...

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

Organizasyon kapsamında üç adet de jüri özel ödülü verildi. Jüri özel ödülleri, biyokütle ve atık kategorisinde Nuh Çimento Sanayi AŞ'ye ait Kocaeli Arıtma Çamuru Kurutma Tesisi'ne, güneş kategorsinde Fina Enerji'ye ait Özyeğin Üniversitesi Fotovoltaik Enerji Santrali'ne, doğalgaz kategorisinde ise Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ak Gıda Kojenerasyon Tesisi'ne gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler