1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Oscarları verildi

Enerji Oscarları verildi

Enerji Günlüğü - Enerji sektörüne yapılan hizmetleri ve katkıları desteklemek amacıyla verilen Enerji Oscarları sahiplerini buldu.Uluslararası Enerji...

Enerji Oscarları verildi

Enerji Günlüğü - Enerji sektörüne yapılan hizmetleri ve katkıları desteklemek amacıyla verilen Enerji Oscarları sahiplerini buldu.

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) kapsamında verilen ICCI Enerji Oscar Ödülleri 2014 için Ankara JW Marriott Hotel'de tören düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle, 11 enerji projesiödüllerini aldı.

Ödüllere başvuran şirketlerin enerji tesisleri "yenilenebilir enerji santralleri" ve "termik santraller" olmak üzere 2 kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Oscar ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÖDÜLLERİ

Yenilenebilir enerji santralleri "rüzgar" dalında büyük ödül, Rotor Elektrik Üretim AŞ'nin Zorlu Gökçedağ Rüzgar Enerji Santrali Projesi'nin oldu.Bu dalda jüri özel ödülü ise Northel Enerji San. Tic. A.Ş'nin Ser Metal Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali Projesi'ne verildi.

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI) 2014 Enerji Oscar Ödülleri kapsamında enerji santralleri ve verimlilik projeleri kategorilerinde yapılan başvuruların en iyileri ödüllendirildi.

Yenilenebilir enerji santralleri, "hidroelektrik" dalında büyük ödül, IC İçtaş Enerji Üretim ve Tic. AŞ'nin Niksar Hidroelektrik Enerji Santrali Projesi'ne gitti.

Aynı kategoride "jeotermal" dalında büyük ödül, Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ'nin Kızıldere Jeotermal Enerji Santrali'nin oldu.

"Biyokütle ve atık" dalında büyük ödüle, Ak Gıda San. ve Tic. AŞ, Ak Gıda Anaerobik Arıtma Tesisi Projesi'yle layık görüldü.

"Güneş" dalında büyük ödülün sahibi, Mercan Mermer Fabrikası ile SEİSO Enerji Sistemleri Müh. San. ve Tic. A.Ş oldu.

TERMİK SANTRAL KATEGORİSİ

Termik enerji santralleri kategorisi "doğalgaz" dalında büyük ödül, RWE&Turcas; Güney Elektrik Üretim AŞ'nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ne verildi.

"Kömür" dalında İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. AŞ'nin Değirmencik Termik Santrali büyük ödüle layık görüldü.

"Atık ısı" dalında ise büyük ödül Nuh Çimento Sanayi AŞ'nin Atık Isıdan Elektrik Üretim Tesisi/Hereke Projesi'nin oldu.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

Jüri özel ödülü ise Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Termik Santral Atık Isılarının Değerlendirilmesi Projesi'ne gitti.

"Verimlilik" kategorisinde jüri özel ödülüne Arsan Dokuma Boya San. Tic. AŞ'nin Kahramanmaraş fabrikası layık görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler