1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Piyasası Bildirimleri elektronik imza ile yapılacak

Enerji Piyasası Bildirimleri elektronik imza ile yapılacak

Enerji Günlüğü – Enerji piyasasında bildirimler elektronik imza ile yapılacak ve EPDK yapılmayan bildirimler için ceza verebilecek.Enerji Piyasası Düzenleme...

Enerji Piyasası Bildirimleri elektronik imza ile yapılacak

Enerji Günlüğü – Enerji piyasasında bildirimler elektronik imza ile yapılacak ve EPDK yapılmayan bildirimler için ceza verebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) Enerji Piyasası Bildirim Yönetmeliği’ni bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Yönetmeliğin amacı enerji piyasasında, ilgili mevzuatta yer alan amaçların sağlanmasına yönelik olarak piyasa faaliyetlerinin izlenmesi, analiz edilmesi ve raporlanması sürecinde Kurum tarafından ihtiyaç duyulan verilerin toplanmasına ilişkin ilke, usul ve esasları düzenlemek olarak gösterildi.

ELEKTRONİK İMZA UYGULAMASI

Yönetmeliğe göre,aksi belirtilmedikçe bildirim yükümlüsü yetkilileri tarafından talimatta belirtilen şekle uygun olarak bildirimler elektronik imza ile yapılacak.

EPDK CEZA VEREBİLECEK

Talimatta belirlenen süreler içerisinde yapılmamış bildirimler ile hatalı bildirimler hakkında, ilgisine göre Elektrik Piyasası Kanununun 16’ncı, Doğal Gaz Piyasası Kanununun 9 uncu, Petrol Piyasası Kanununun 19 ve 20’nci ve LPG Piyasası Kanununun 16 ve 17’nci maddeleri hükümleri uygulanacak.

GİZLİLİK ESAS OLACAK

EPDK, enerji piyasasına ilişkin elde ettiği sırlarla, piyasa faaliyeti ile ilgili teknik mahiyetteki sırları ve mali sırları; mevzuatla yetkili kılınan merciler ve kamuoyuna veya ilgililere sunulacak raporlar dışında bildirim yükümlüsünün rızası olmadıkça gizli tutmak zorunda olacak.

TEKNİK ALT YAPIYI YÜKÜMLÜLER SAĞLAYACAK

Bildirim yapma yükümlülüğü, ilgili mevzuatta aksi belirtilmedikçe lisansın yürürlükte olduğu süre içindeki bildirim dönemleri ile diğer gerçek ve tüzel kişiler için talimatta belirtilen dönemleri kapsayacak. Yükümlüler bildirimlerin zamanında, usulüne ve gerçeklere uygun olarak yapılması için yeterli sayıda ve nitelikte bildirim yetkilisi görevlendirmek, uygun teknik alt yapıyı tesis etmek ve diğer tüm tedbirleri almakla yükümlü olacak.

EK SÜRE VE YÖNTEMLERİ KURUM BELİRLEYECEK

Mücbir sebepler veya bildirim yükümlüsünden kaynaklanmayan haklı sebepler nedeniyle bildirimlerin yapılamaması durumunda Kurum, bildirimlerin yapılabilmesi için ilave süre ve yöntemler belirleyebilecek.

Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, 9/12/2005 tarihli ve 26018 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Petrol Piyasası Bilgi Sistemi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler