1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji piyasasına bağımsız gözetim direktörlüğü

Enerji piyasasına bağımsız gözetim direktörlüğü

EPİAŞ bünyesinde kurulacak Piyasa Gözetim Direktörlüğü, piyasa katılımcılarından ve EPİAŞ’tan bağımsız faaliyet gösterecek. 

Enerji piyasasına bağımsız gözetim direktörlüğü

Enerji Günlüğü - EPİAŞ bünyesinde kurulacak Piyasa Gözetim Direktörlüğü i, piyasa katılımcılarından ve EPİAŞ’tan bağımsız faaliyet gösterecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul), Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik’te değişiklikler yaptı. Değişiklikle göre EPİAŞ bünyesindeki piyasa izleme komitesi kaldırılarak yerine Piyasa Gözetim Direktörlüğü oluşturuluyor. Yeni direktörlük, İdari bakımdan EPİAŞ Genel Müdürü’ne karşı, faaliyetleri bakımından ise yönetim kuruluna karşı sorumlu olacak. Direktörlük faaliyetlerini şirketten ve piyasa katılımcılarından bağımsız ve gizlilik esasına göre yürütecek Bu işlemleri gerçekleştirmek için bütün teknik altyapı ve organizasyonu oluşturacak. Piyasa bozucu olumsuz bir olay veya işlem tespit edilme halinde, gerekli önlemleri alması ve denetimleri gerçekleştirmesi için EPDK’a bildirecek. EPİAŞ Piyasa Gözetim Direktörlüğü, hazırlayacağı Piyasa Gözetim Raporları’nı EPDK’ya sunacak.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler