1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektörü için İspanyollar da sırada

Enerji sektörü için İspanyollar da sırada

Enerji Günlüğü - Türkiye-İspanya yatırım ilişkileri, yeni projeler ve beklentilere ilişkin bilgi veren Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker...

Enerji sektörü için İspanyollar da sırada

Enerji Günlüğü - Türkiye-İspanya yatırım ilişkileri, yeni projeler ve beklentilere ilişkin bilgi veren Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, İspanyolların durgunluğu aşabilmek için Türkiye'de enerji sektörü ve altyapı projeleriyle yakından ilgilendiklerini vurguladı. Madrid'de İspanya İşverenler Konfederasyonu (CEOE) ile işbirliği mutabakatı imzaladıklarını belirten Aycı, “Türkiye'nin Afrika'ya doğru ilerlemesi İspanyolların ilgisini çekiyor. Asya'da, Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da çok etkili olduğumuzu düşünüyorlar ve 'Buralara giderken İspanyol firmaları da yanınıza almanızı istiyoruz' diyorlar”dedi.

CEOE ile imzalanan mutabakat gereği projelere odaklanmış, sektörel toplantılar yapılacağını belirten Aycı, ilk toplantının her iki taraftan 15'er kişilik grupların katılımıyla Madrid'de olacağını söyledi. Aycı, İspanyolların Anadolu'da büyüyen firmaları tanımak istediklerini ve buradaki yükselen firmalarla iş yapmayı hedeflediklerini de vurguladı. İspanyol işadamlarıyla pojeler üzerinde konuştuklarını vurgulayan Aycı, 3. köprü, enerji, kömür, yenilenebilir enerji, liman gibi projelerin konuşulduğunu ve bunun çok önemli olduğunu söyledi. Aycı, İspanyol firmaların 3. ülkelerde de Türk firmalarla işbirliği yapmayı arzuladıklarını, Türkiye'nin gelişen pazarının Avrupa'daki durgunluğun reçetelerinden birisi olabileceğinin farkında olduklarını, bu bakımdan İspanyol şirketlerin Türkiye ile çok yakından ilgilendiklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler