1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektöründeki çantacılar için bugün kritik gün

Enerji sektöründeki çantacılar için bugün kritik gün

Enerji Günlüğü - Aldığı elektrik üretim lisanslarını yatırım yapmak yerine işadamlarına fahiş bedellerle satmaya çalışan çantacılar için tanınan...

Enerji sektöründeki çantacılar için bugün kritik gün

Enerji Günlüğü - Aldığı elektrik üretim lisanslarını yatırım yapmak yerine işadamlarına fahiş bedellerle satmaya çalışan çantacılar için tanınan süre bugün sona eriyor. 150 bin MW'lık üretim lisansı alanlar, yatırım yapmadıkları takdirde hem teminatlarını kaybedecek hem de 3 yıl sektörden men cezası alacak. 150 milyar doları bulan yaklaşık 2 bin 350 projeden şu ana kadar sadece 95 tanesi yatırıma başlarken, geri kalanlar ise herhangi bir adım atmadı. Sabah’ın haberine göre, yapılmayan elektrik yatırımları için de son gün 30 Nisan olarak belirlendi. Bu konudaki ilk uyarı ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş'tan geldi.

SON ÇIKIŞ

Hasan Köktaş, "Lisans alıp elektrik üretimi yatırımı yapmaya niyeti olmayan şirketlerin herhangi bir yaptırımla karşılaşmadan, teminatını alıp piyasadan çıkmaları için son tarih pazartesi" diye konuştu. Köktaş, pazartesi gününün aynı zamanda 'köprüden önceki son çıkış' olduğunu belirterek, "Bunu yapmayanlara lisans iptali ve piyasa yasakları geliyor. Hesaplarını iyi yapsınlar" uyarısında bulundu.

AĞIR YAPTIRIM GELİYOR

Yeni dönemde çantacılara ağır yaptırımlar uygulanacak. Lisansı iptal edilen bir şirketin yönetim ve denetim kurulunda yer alan isimler ve şirkette yüzde 10'dan fazla pay sahibi olanlar üç yıl boyunca piyasada yasaklı olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler