1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektörüne teknik-hukuki bilgi desteği

Enerji sektörüne teknik-hukuki bilgi desteği

Enerji Günlüğü - Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, enerji sektöründeki son teknolojik gelişmeler ile hukuksal düzenlemeleri içeren mesleki eğitim...

Enerji sektörüne teknik-hukuki bilgi desteği

Enerji Günlüğü - Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, enerji sektöründeki son teknolojik gelişmeler ile hukuksal düzenlemeleri içeren mesleki eğitim projesinin sonuçlarını paylaşacak.

Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki son teknolojik gelişmeler ile yerli ve yabancı yatırımcıların enerji sektöründe ihtiyaç duydukları yasal süreçler ve mevzuatlar ile ilgili gerçekleştirdiği TECLENERGY mesleki eğitim projesinin çıktılarını bir konferans ile kamuoyuna duyuracak.

Duyuru, 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 09:30'da Ankara Balgat'ta bulunan TBB Litai Konukevi'nde yapılacak. Açılış Konuşmalarını ise Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Av. Süleyman Boşça ile Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın gerçekleştirecek.

PROJE HAKKINDA

2015 yılının Kasım ayı itibari ile sona eren, kısa adı TECLENERGY olan “EducationModules’ Development for Technical and Legal Issues in EnergySector Technologies” projesi Avrupa Birliği Bakanlığı- Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 2013 yılında kabul edilerek uygulanmaya başlanan bir mesleki eğitim projesidir. Projenin ana hedefi enerji sektörü paydaşlarının hem enerji yatırımları için hem de enerji sektöründe insan kaynağı yetiştirmelerinin sağlanması için gerek duydukları teknik ve hukuki eğitim modüllerinin oluşturulmasıdır. Bir kitap ve e-öğrenme modülleri olarak da sunulan bu eğitim modülleri Yunanistan, Romanya, Macaristan ve Türkiye’den konusunda uzman kurumlar tarafından hazırlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler