1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji tasarrufuyla 15 milyar lira cepte!

Enerji tasarrufuyla 15 milyar lira cepte!

minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji Günlüğü -mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji...

Enerji tasarrufuyla 15 milyar lira cepte!

minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji Günlüğü -

mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:

minor-latin>Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, sadece evlerde alınacak tedbirlerle yılda 4 milyar Türk Lirası tasarruf sağlanacağını, sanayi, ulaştırma ve yalıtımda verimlilikle birlikte bu rakamın 15 Milyar Türk Lirası’nı bulacağını söyledi. Enerjiyi verimli kullanma bilincini ülke geneline yaymak amacıyla yola çıkan Enerji Hanım’ın üçüncü durağı Konya oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, Enerji Hanım’ın Türkiye genelinde her kesimi kapsayan büyük bir projenin başlangıcı olduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da destek verdiği projeyi uygulama görevinin üstlendiklerini kaydeden Çağlar, kadınları evin ekonomisti olarak gördüklerini bu nedenle ilk olarak Enerji Hanım ile yola çıktıklarını vurguladı.

mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:

minor-latin> 

mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:

minor-latin>Çağlar, sözlerine şöyle devam etti: “Önce bir anket çalışması yaptık. 20 ilde, 2 bin 929 kadına ulaştık. Evlerinde elektrikli ev aletlerinin bilinçli kullanılıp kullanılmadığını sorduk. Sonrasında Ankara'da 5 faklı ilçede 5 farklı haneye birer ölçüm cihazı taktık. Her hanedeki elektrikli ev aletlerine enerji monitörü yerleştirerek, evde tüketilen toplam enerji miktarı ile aletlerin anlık tüketimlerini veri bankasına yükledik. Sonuçta hanelerin Enerji Hanım projesindeki bilinçlendirme çalışmalarından önceki ve sonraki tüketim alışkanlıklarını detaylı olarak raporladık. Ve sadece bu yöntemle yıllık 4 milyar Türk Lirası kazanacağımızı gördük. İlk eğitim çalışmamızı Kayseri de, ikincisini ise Denizli’de gerçekleştirdik. Şimdi Konya’dayız, Konyalı hanımlar ile verimliliği konuşup tartışıyoruz. Toplantılarımıza katılan tüm hanımların iletişim bilgilerini alıyoruz. Daha sonra arkadaşlarımız onlarla görüşüp sonuçları alacaklar. Kısa bir süre sonra yatığımız çalışmaların sonum meyvelerini toplamaya başlayacağız.  Haziran ayına kadar toplam 20 ilde eğitim programlarını sürdüreceğiz” 

Önceki ve Sonraki Haberler