1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Enerji tesisleri değerleme ücretleri belirlendi

Enerji tesisleri değerleme ücretleri belirlendi

Enerji Günlüğü - 2014 yılında benzin istasyonları için gayrimenkul değerleme ücreti asgari 975 TL, rafineri, akaryakıt depolama tesisleri ve diğer...

Enerji tesisleri değerleme ücretleri belirlendi

Enerji Günlüğü - 2014 yılında benzin istasyonları için gayrimenkul değerleme ücreti asgari 975 TL, rafineri, akaryakıt depolama tesisleri ve diğer enerji tesisleri için 1500 TL olarak belirlendi.

Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin vereceği değerleme hizmetlerine ilişkin olarak, 2014 yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Uygulama Esaslarını belirledi.

Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Uygulama Esasları ve eki Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi, 1/1/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre, 2014 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi üçüncü grupta yer alan enerji ve akaryakıt tesislerinden benzin istasyonları için değerleme ücreti 975, rafineri, akaryakıt depolama tesisleri, diğer enerji tesisleri için değerleme ücreti 1500 lira tahsil edilecek.

Belirlenen bu asgari ücret sadece verilecek değerleme hizmetine ilişkin olup, hizmetin verilmesi için gereken ulaşım masrafları ile bu hizmetin verilebilmesi için zorunlu olan bilgi ve belgelerin temininde resmi kurumlara yapılan harç ve benzeri ödemeler ile KDV ve diğer vergiler gibi ek ücret ve masraflar tahsil edilecek asgari ücrete dâhil edilemeyecek, ayrıca ödenecek.

Değerleme konusu taşınmazın tapuda kayıtlı niteliği ile fiili kullanım niteliği arasında bir fark var ise ve bu fark nedeniyle ilgili taşınmaz iş bu asgari ücret uygulama esaslarının ekli tarifesindeki grupların birden fazlasının kapsamına giriyor ise ücretin belirlenmesinde yüksek olan ücret grubu dikkate alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler