1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Ticareti Derneği Başkanlığı`nı Batu Aksoy üstlendi

Enerji Ticareti Derneği Başkanlığı`nı Batu Aksoy üstlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği Başkanlığı görevini Turcas Petrol Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy üstlendi. Enerji...

Enerji Ticareti Derneği Başkanlığı`nı Batu Aksoy üstlendi

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği Başkanlığı görevini Turcas Petrol Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy üstlendi. 

Enerji Ticareti Derneği yönetiminde değişikliğe gidildi. Şirketlerin temsil edildiği yönetim kurulundaki bu değişikliğin nedeni, bir önceki Dernek Başkanı Mustafa Karahan'ın temsil ettiği EFT Grup'un Türkiye'deki faaliyetlerini azaltıp İstanbul Ofisi'ni de küçültmesi. Yerel ortakların da paylarını satmasından sonra EFT Group, dernek yönetiminden de çekildi. Bunun üzerine yedek üyelerden GAMA Holding iştiraki Gates şirketi Yönemim Kurulu asil üyesi haline geldi.

Yönetim Kurulu, bu değişiklikten sonra yeniden görev dağılımı yaptı. Yeni Yönetim Kurulu’nda Turcas Petrol Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyesi ve CEO'su Batu Aksoy oybirliğiyle ETD Başkanlığı'na seçildi.

ETD’nin Başkan Yardımcılıklarını ise Onur Yazgan (Fina) ile Arif Özozan ve Mustafa Karahan (Gates) üstlendiler.

Yeni ETD Başkanı Batu Aksoy, "Bugüne kadar yapılan özverili çalışmalar nedeniyle başta önceki dönem başkanı olan Mustafa Karahan olmak üzere tüm Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca, yeni Yönetim Kurulumuzla da bu doğrultuda başarılı çalışmalar yapacağız” dedi.

ETD'nin enerji sektörünün serbestleşmeyle Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin güvence altına alınması için rekabetçi, yüksek hacimli, likit ve enerji fiyatlarının öngörülebilir olduğu bir piyasa yaratılması yolunda faaliyet yürüttüğünü hatırlatan Aksoy şunları söyledi:

"ETD, fikir önderliğini yaptığı Enerji Piyasaları İşletme AŞ'nin (EPİAŞ) faal bir spot piyasaya dönüşümü ve yakın zamanda hayata geçecek olan Enerji Borsası’nın işlem hacimlerinin artması amacıyla Avrupa’daki örneklerine benzer şekilde işlevselliği olan bir platform haline dönüşmesine yönelik çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de taraf olan piyasa katılımcısı özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir."

İşte yeni ETD Yönetim Kurulu

Başkan – S. Batu Aksoy (Turcas)

İkinci Başkan – Onur Yazgan (Fina)

İkinci Başkan – Arif Özozan / Mustafa Karahan (Gates)

Üye – Andreas Radmacher (RWE Turkey)

Üye – Benedikt Messner (Enerjisa)

Üye – Sinan Ak (Zorlu)

Üye – A. Ümit Danışman (Akenerji)

Üye – Birol Ergüven (Limak)

Üye – Anduvap Servet Akgün (Statkraft)

Önceki ve Sonraki Haberler