1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enerji üretim maliyeti Haziran’da yüzde 10 arttı 

Enerji üretim maliyeti Haziran’da yüzde 10 arttı 

Türkiye’de kömür ve linyit üretim maliyetleri Haziran’da bir önceki yıla göre %38,22 artarken, ham petrol ve doğal gaz üretimi maliyetleri %3,66 azaldı.

Enerji üretim maliyeti Haziran’da yüzde 10 arttı 

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Haziran ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %10 artarken, bir önceki aya göre yaklaşık %13 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Haziran ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Haziran ayında bir önceki aya göre %12,62 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,26 oranında arttı.

ELEKTRİK VE GAZ SEKTÖRÜNDE MALİYETLER YÜZDE 3 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksine göre (Yİ-ÜFE) Haziran ayında sanayinin dört sektöründen biri olan elektrik, gaz, buhar sektöründe maliyetler bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık %3,29 arttı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında ise maliyetlerdeki artış yaklaşık %54 olurken, imalat sektöründe %42,09 ve su temini sektöründe %59,68 oranında arttı. 

FİYATI EN FAZLA AZALAN ALT SEKTÖR KOK VE RAFİNE PETROL ÜRÜNLERİ

Yıllık en fazla azalış gösteren alt sektör %19,99 ile kok ve rafine petrol ürünleri olurken, ham petrol ve doğal gaz sektöründe de %3,66 azalış oldu. Buna karşılık diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri %95,38, elektrikli teçhizat ürünleri %54,49 arttı. Yurt içinde kömür ve linyit üretim maliyetleri de bir önceki yıla göre %38,22 arttı.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler