1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji üretim standartları akademisi kuruluyor

Enerji üretim standartları akademisi kuruluyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'de elektrik üretim ve iletim tesislerinin uluslararası standartlara uygun kurulmasını sağlamak amacıyla, test, muayene,...

Enerji üretim standartları akademisi kuruluyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'de elektrik üretim ve iletim tesislerinin uluslararası standartlara uygun kurulmasını sağlamak amacıyla, test, muayene, kontrol ve eğitim hizmetleri sunmak üzere bir "enerji üretim standartları akademisi" kuruluyor.
Elektrik üretim tesislerinde test, muayene ve gözetim faaliyetlerini yürütmek üzere 1982 yılında Hükümet kararıyla Türkiye Elektrik Kurumu bünyesinde kurulan ve halen yüzde 47'si Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi TEİAŞ'a ait Eltem-Tek Anonim Şirketi, Alman sermayeli denetim ve standardizasyon kuruluşu TÜV'ün Avusturya birimi TÜV Austria ile güçlerini birleştirdi.
ELTEM-TEK'ten yapılan açıklamaya göre, 30 yıllık tecrübesiyle enerji sektöründe öncü kuruluşlardan biri konumundaki ELTEM-TEK A.Ş. ile uluslar arası alanda 140 yıldır faaliyet gösteren TÜV AUSTRIA Grubu güçlerini birleştirdi. Hisselerinin yüzde 51'i TÜV Austria'ya, yüzde 49'u ELTEM-TEK'e ait yeni bir şirket kuruldu.
Yeni kurulan Ankara merkezli TÜV ELTEM-TEK Anonim Şirketi, elektrik üretim tesislerinde test, muayene ve gözetim faaliyetlerini yürütecek. Yeni şirket, Ankara'da kendi faaliyet alanıyla ilgili bir akademi kurup, söz konusu alanlarda uluslararası standartları da kapsayan eğitimler verecek.
Yeni şirketin amacı, bir yandan test, muayene ve kontrol hizmetleri sunarken, bir yandan da Türkiye'deki enerji üretim tesislerinin uluslararası standartlar seviyesine yükseltilmesi için sektöre öncülük etmek...

Önceki ve Sonraki Haberler