1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliği 15 milyar lira getirecek

Enerji verimliliği 15 milyar lira getirecek

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği, Enerji Hanım’ın yanı sıra hayata geçirilecek yeni projelerle sağlanacak yıllık toplam tasarruf miktarının...

Enerji verimliliği 15 milyar lira getirecek

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği, Enerji Hanım’ın yanı sıra hayata geçirilecek yeni projelerle sağlanacak yıllık toplam tasarruf miktarının 15 milyar liraya ulaştırılmasını hedefliyor. 

Enerji Verimliliği Derneği’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirdiği Enerji Hanım Projesi kapsamında başlatılan eğitimlerin ikincisi Denizli’de yapıldı. ENVER Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, etkinlikte yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin enerji tüketiminin her geçen gün arttığını, bu noktada enerji verimliliğinin çok önemli hale geldiğini vurguladı. Enerji kullanmayalım demediklerini, ancak enerjinin verimli kullanılmasını istediklerini anlatan İbrahim Çağlar, “Aynı miktardaki işi daha az enerji kullanarak da yapmak mümkün” dedi.

SADECE EVLERDE YILDA 4 MİLYAR TL TASARRUF

Enerji Hanım Projesi ile sadece evlerde kullanılan elektrikten yılda 4 milyar liraya yakın tasarruf sağlanabileceğini hesapladıklarını hatırlattı. Bunun ölçülebilir bir hale getirilmesi için önümüzdeki günlerde 20 ilin her birinde yaklaşık 50 eve sayaç takılarak takibinin yapılacağını belirten İbrahim Çağlar, “Kampanya sonrası elde edilen tasarruf miktarlarını miktarlarını ölçeceğiz. Yarın şunu diyeceğiz. Genel olarak 4 milyar TL kazanç elde ederiz diyoruz ama il bazında da ölçümlerden sonra ne kadar tasarruf edildiğini söyleyebileceğiz” diye konuştu.

TOPLAM TASARRUF HEDEFİ 15 MİLYAR TL

İbrahim Çağlar, evlerdeki tasarrufun yanına hayatın diğer alanlarını da katınca Türkiye’de enerjinin verimli kullanılması sayesinde sağlanabilecek yıllık tasarrufun 15 milyar liraya kadar ulaşabileceğini hesapladıklarını söyledi. Bunun için Enerji Hanım Projesi’nin yanı sıra ileride Enerji Çocuk ve benzeri başka projeleri de hayata geçireceklerini belirten Çağlar, “Sanayide, ticarethanelerde, ulaşımda enerji verimliliği... Biz bu alanlardaki modelleri hem ülkemizde uygulayacağız hem de uluslararası arenada bununla ilgili çalışmalar yürüteceğiz” dedi. 

Meyve suyu ve süt fabrikaları için kârlı geri dönüşüm projeleri... TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler