1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji Verimliliği Derneği Adana`ya şube açtı

Enerji Verimliliği Derneği Adana`ya şube açtı

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği’nin 14. şubesi Adana Sanayi Odası'nda açılarak hizmete başladı.Enerjinin en verimli şekilde kullanılabilmesi...

Enerji Verimliliği Derneği Adana`ya şube açtı

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği’nin 14. şubesi Adana Sanayi Odası'nda açılarak hizmete başladı.

Enerjinin en verimli şekilde kullanılabilmesi konusunda Türkiye genelinde Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Ulaşım ve Enerji Verimli Sanayi’den oluşan ‘Enerji Takımı’ ile çalışmalar yürüten Enerji Verimliliği Derneği’nin 14. şubesi Adana’da açıldı.

Açılışta konuşan Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Yeşim Beyla, Türkiye’nin ithalat kaynaklarında en önemli kalemi enerjinin daha az tüketilebilmesi için ‘enerji verimliliği’nin alternatif bir enerji kaynağı olduğu gerçeğinin herkesin gündeminde olması gerektiğine dikkat çekerek, yapılan hesaplamalara göre verimliliğin sağlanması halinde elde edilen tasarruf değerinin enerji kaynaklarından üretilebilecek enerjiden daha fazla olduğunu söyledi.

Beyla, “Yani verimlilik çok önemli bir unsurdur. Çünkü bir birim mal üretebilmek için bizler gelişmiş ülkelere göre üç katı daha fazla enerji harcıyoruz” diye konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİ ÖN PLANDA

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Adana Şube Başkanı Zeki Kıvanç ise, kentte güneş enerjisinin ön plana çıktığını vurgulayarak, “Türkiye’nin sahip olduğu güneş potansiyeli dikkate alındığında güneş enerjisi kullanımı ülkemizin enerji geleceği açısından büyük öneme sahiptir. Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda yapılan son düzenlemeler, bu sektörde dünya genelinde en belirleyici politikalardan olan destek politikalarının ülkemizde de uygulanmaya başlanmasına ve böylelikle yatırımların hızlanmasına imkan sağlamıştır. Çukurova Bölgesi güneş potansiyeli olarak en elverişli bölgelerden birisidir ve bu potansiyelin değerlendirilmesi hem bölge hem de ülke ekonomisi için büyük öneme sahiptir. İlgili sektörde kullanılan ekipmanların bölgede üretilmesinin meydana getireceği ekonomik katkı oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

DÖVİZİMİZ DIŞARI GİDİYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, doğalgaz üzerinden elektrik elde etme politikasını ve son zamanlarda hızla artan doğalgaz santrallerini pahalı olması nedeniyle eleştirdi. Enerji tüketimi konusunda insanları bilinçlendirmek için kampanya başlatacaklarını belirten Sözlü, basit tasarruflarla ciddi kazanımlar elde edilebileceğini kaydetti. Başkan Sözlü, “Enerjide kullanım arttıkça üretim santralleri devreye giriyor. Üretim arttıkça doğalgaz, kömür, diğer birimler devreye giriyor ve özellikle fosil yakıtlı ithal ikame ürünlerde dövizimiz dışarı çok gidiyor, bağımlılığımız artıyor. Bu konuya dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak noktasında Enerji Verimliliği Derneği’nin gayretinin ne kadar olduğunun biz de farkında olduk, biz de destekleyeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler