1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerji Verimliliği Endeksi oluşturulacak

Enerji Verimliliği Endeksi oluşturulacak

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, Enerji Bakanlığı, EPDK ve özel sektörle birlikte Enerji Verimliliği Endeksi oluşturmak...

Enerji Verimliliği Endeksi oluşturulacak

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, Enerji Bakanlığı, EPDK ve özel sektörle birlikte Enerji Verimliliği Endeksi oluşturmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Enerji Verimliliği Derneği tarafından başlatılan “Verimli Buluşmalar” adlı toplantı dizisinin ikincisi İstanbul’da düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, dünyada enerji verimliliği alanında yapılan yatırımların 235 milyar dolara ulaştığını, Türkiye’nin bu pastadan daha fazla pay alması gerektiğini söyledi. Kalsın, “Enerji Bakanlığı, EPDK ve özel sektörle birlikte Enerji Verimliliği Endeksi oluşturmak için çalışma başlattık. Bu endeksle başta sanayi olmak üzere yoğun enerji tüketen sektörleri verimliliğe teşvik etmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Bu endeksle tüm sektörlerin verimlilikte geldiği noktanın ölçüleceğini, bu çalışmaların maliyetleri ne kadar azalttığının ve cari açığa ne kadar olumlu katkı yaptığının görülebileceğini belirten Kalsın, “Diğer yandan da sanayimizi ve diğer sektörleri verimlilik konusunda teşvik etmiş olacağız” dedi. 

ENDEKS İÇİN SOCAR TÜRKİYE İLE PİLOT ÇALIŞMA YAPILACAK

Etkinlikte bir sunum yapan SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte ise SOCAR’ın Türkiye’deki mevcut yatırımlarını ve gelecek planlarını anlattı. SOCAR Türkiye olarak enerji verimliliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren LeCompte, şöyle devam etti: “Petkim bünyesinde ‘Petkim Benim’ adlı bir proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında 1.500 kişilik mavi ve beyaz yakalı çalışanımız verimlilikle ilgili öneriler geliştiriyor. Hayata geçirilen öneriler sayesinde bugüne kadar 100 milyon TL civarında tasarruf sağladık. Bu tasarrufun çok önemli bir bölümü de enerji alanında. Ayrıca yeni taşındığımız genel müdürlük binamız da ‘yeşil bina’ unvanını taşıyor. Bir önceki merkezimize göre enerji maliyetlerimizde yüzde 50’lik bir düşüş sağladık. 

Toplantının ardından Murat Kalsın’ın önerisiyle Enerji Verimliliği Derneği ve SOCAR Türkiye, Enerji Verimliliği Endeksi için pilot çalışma yapma konusunda da el sıkıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler