1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliğinde kadının rolü tartışılacak

Enerji verimliliğinde kadının rolü tartışılacak

Enerji Günlüğü - Kadir Has Üniversitesi’nde “Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliğinde Kadının Önemi Konferansı”nda enerji verimliliğinde kadının...

Enerji verimliliğinde kadının rolü tartışılacak

Enerji Günlüğü - Kadir Has Üniversitesi’nde “Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliğinde Kadının Önemi Konferansı”nda enerji verimliliğinde kadının rolü tartışılacak.

Kadir Has Üniversitesi Fener Salonu’nda 24-25 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliğinde Kadının Önemi Konferansı”nda enerji verimliliğinde kadının rolü tartışılacak.

Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr.Meltem Ucal’ın hazırladığı ve temel amacı iklim değişikliği ile enerji verimliliği arasındaki ilişkinin anlaşılmasını sağlamak olan“Elektrikli Ev Aletlerinde Enerji Verimliliği Farkındalığı ve İklim Değişikliği“ başlıklı araştırma projesinin önemli çıktılarından biri olan “Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliğinde Kadının Önemi Konferansı”nda iki gün boyunca enerji sektörünün önde gelen isimleri ve alanında uzman akademisyenlerle enerji verimliliği konusu masaya yatırılacak.

Kadir Has Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zaim’in ve Kadir Has Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesiDoç. Dr. Meltem Ucal’ın açılış konuşmalarını gerçekleştireceği konferansta, Arçelik Enerji ve Çevre Yöneticisi Fatih Özkadı “Arçelik’te Enerji Verimliliği ve İklim Değişimi ile Mücadele”, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nden ETK Uzman Yardımcısı Bilal Düzgün ‘Türkiye'de Enerji Verimliliği: Politika, Strateji, Hedefler ve İhtiyaçlar’, Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi’nden Mary Lou O’Neil ‘EnerjiVerimliliğinde Kadın ve İklim Değişikliği’,Enerji Verimliliği DerneğiGenel Sekreteri Yeşim Beyla da “Enerji Verimliliğinde Kadınların Rolü-Enerji Hanım’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye'de Enerji Verimli Cihazların Piyasa Dönüşümü Projesi (EVUdP) Asistanı Birce Albayrak Coşkun ise Proje Anket Çalışmaları’ndaEnerji Verimliliği Bilinirliğinin Cinsiyete Göre Karşılaştırmalı Sonuçlarını paylaşacak.