1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji yatırımlarında kamu payı artacak

Enerji yatırımlarında kamu payı artacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'de önümüzdeki toplam enerji yatırımları içinde enerjinin payını yükselecek. Bu artışta, kamu yatırımları daha etkili...

Enerji yatırımlarında kamu payı artacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'de önümüzdeki toplam enerji yatırımları içinde enerjinin payını yükselecek. Bu artışta, kamu yatırımları daha etkili olacak.
Hükümet enerji özelleştirmelerine yoğunlaşıp enerji alanındaki ağırlığını azaltmaya çalışırken, bir yandan da enerji yatırımlarına ağırlık vermeye devam ediyor. 2013 Yılı Programı'nda çizilen projeksiyona göre gelecek yıl Türkiye'de enerji yatırımlarının toplam yatırımlar içindeki payı yüzde 6.4'e ulaşacak. 2011 yılında yüzde 4.4 olan söz konusu oranın, bu yıl sonu itibariyle yüzde 6.1'e yükselmesi bekleniyor. Yani, enerji yatırımlarının toplam yatırımlar içindeki payı hem bu yıl hem de gelecek yıl artmaya devam edecek.
Gelecek yıl özel sektör yatırımları içinde enerjinin payı yüzde 6.3 olarak öngörülürken, bu oran 2011'de yüzde yüzde 4.0, bu yılki tahmin ise yüzde 6.2. 2011 yılında yüzde 5.7 olan kamu yatırımları içindeki enerji payı bu yıl yüzde 5.8, gelecek yıl için ise yüzde 6.7 olarak tahmin ediliyor.
Rakamlar gösteriyor ki, devlet bir yandan enerji alanındaki faaliyetleri özel sektöre devretmeye çalışırken, bir yandan da bu sektörün yatırım harcamaları içindeki payını giderek yükseltiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler