1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji yönetimiyle %20 tasarruf mümkün

Enerji yönetimiyle %20 tasarruf mümkün

EYODER Genel Sekreteri Naci Işıklı, etkin bir enerji yönetim sistemiyle %20’lere varan enerji tasarrufunun mümkün olduğunu söyledi. 

Enerji yönetimiyle %20 tasarruf mümkün

Enerji Günlüğü - EYODER Genel Sekreteri Naci Işıklı, etkin bir enerji yönetim sistemiyle %20’lere varan enerji tasarrufunun mümkün olduğunu söyledi. 

Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği Genel Sekreteri Naci Işıklı, Antalya Enerex Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı kapsamında düzenlenen Enerex Antalya OSB Oturumu’na katıldı. Oturumdaki konuşmasında Türkiye’de enerji üretimi ile tüketimi arasında %70 civarında bir açık olduğunu kaydeden Işıklı, etkili bir enerji yönetim sistemi (EnYS) ile sadece tasarruf ederek bu açığı azaltma imkanı olduğunu söyledi. 

Naci Işıklı, şöyle konuştu, “Bizim için enerji paradır. Dışarıdan kömür, doğalgaz ve enerji alıyoruz ve paramızı yakıyoruz. Aslında paramızdan tasarruf etmeliyiz. Bu yüzden enerji verimliliği çok önemli. Türkiye’nin enerji talebi sürekli artıyor ama enerji üretimi artmıyor, fark %70 civarında ve cari açığımızın en çoğunu da bu oluşturuyor. Çözümünde ise enerji verimliliği yer alıyor. Avrupa ülkeleri de enerji üreterek değil, enerji verimliliğini sağlayarak tasarruf sağladılar”. 

Naci Işıklı sözlerini şöyle sürdürdü, “Etkin bir EnYS kurulması sonucunda, sadece oluşacak farkındalıkla, önemli bir yatırım yapmadan, enerji performansında %10-15 oranında artış sağlanabilir. İşletme genelinde sistematik bir yol haritası ile tüm enerji tüketim noktalarının etüt edilmesi ve teknik ve ekonomik açıdan uygulanabilir projelerin gerçekleştirilmesiyle; potansiyel olarak %30’ları aşan enerji tasarrufuna ulaşılabilir. Enerji tüketimi konusunda bilinç düzeyi yüksek olan Kanada’da ISO 50001 uygulanan tesislerde ilk 18 ayda %10 civarında, 4 yılın sonunda ise %20 tasarruf sağlandı”. 

Önceki ve Sonraki Haberler