1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji zamlarını yeni zamlar izleyecek

Enerji zamlarını yeni zamlar izleyecek

Son elektrik ve doğalgaz zamları sonrasında, birçok ticari ve sınai işletmenin maliyetlerinin arttığı gerekçesi ile ürün ve hizmet fiyatlarını artıracağı kaydedildi.

Enerji zamlarını yeni zamlar izleyecek

Enerji Günlüğü - Son elektrik ve doğalgaz zamları sonrasında, birçok ticari ve sınai işletmenin maliyetlerinin arttığı gerekçesi ile ürün ve hizmet fiyatlarını artıracağı kaydedildi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO), son yapılan enerji zamları ile ilgili 2 Temmuz 2021 tarihinde ortak basın toplantısı gerçekleştirdiler. Zamların iktidarın ithal fosil yakıtlara dayalı ve özel şirketleri kollayan dışa bağımlı enerji politikaları ve uygulamalarından kaynaklandığı belirtilen açıklamada, 1 Temmuz’da elektrik, doğal gaz ve LPG’ye yapılan zamları yenilerinin izleyeceği kaydedildi. 

Açıklamada, “Son elektrik ve doğalgaz zamları sonrasında, birçok ticari ve sınai işletme maliyetlerinin arttığı gerekçesi ile ürün ve hizmet fiyatlarını artıracaktır” denildi.

ENERJİ YOKSULLUĞU SORUNU GİDEREK AĞIRLAŞIYOR

Ülkemizde enerji yoksulluğu sorunu giderek ağırlaştığı vurgulanan açıklamada, kriz koşulları sona erene kadar zor durumdaki tüm yurttaşların ve kapanan küçük işletmelerin elektrik, su, doğalgaz, İnternet ve telefon hizmet bedellerinin kamu tarafından karşılanması istendi.

ELEKTRİK VE GAZ FİYAT ARTIŞLARI ENFLASYONUN İKİ KATI

Açıklamada 2021 yılı içinde yüzde 15 artan elektrik fiyatlarına son iki buçuk yıl içinde yapılan zam oranının yüzde 70 olduğuna dikkat çekildi. 

2021 içinde konutlar ve küçük işletmelerin gaz alım fiyatları yüzde 17.7-28.8 aralığında artarken, 2019 başından bugüne artışların yüzde 32.0–67.2 aralığında olduğu belirtilerek, “Bu dönemde, TÜİK’e göre enflasyon yüzde 35 düzeyinde olurken, elektrik ve doğalgaz fiyat artışları bu rakamın iki katı düzeyinde gerçekleşmiştir” denildi.

 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler