1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Enerjide 4+100 yıllık hedef

Enerjide 4+100 yıllık hedef

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanında 4+100 yıllık bir hedef belirleyerek hareket etmesi gerektiğini...

Enerjide 4+100 yıllık hedef

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanında 4+100 yıllık bir hedef belirleyerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Berat Albayrak, A Haber televizyonunda canlı yayında soruları cevapladı, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Berat Albayrak, Bakanlığının orta ve uzun vadeli perspektifinin sorulması üzerine şunları aktardı:

"Türkiye enerji konusuyla ilgili ciddi bir mesai ortaya koymak durumunda. Hem mevcut portföyünü dengeli hale getirmek zorunda hem de bunu çevre ülkelerle işbirliğini artırarak sürdürmek durumunda. Türkiye'nin büyümek için ihtiyaç duyacağı enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla her gün daha büyük yatırımlar yapması gerekiyor. Gelecek 10 yılda isikrarlı büyümenin sürmesi için enerji sektörünün kamusuyla özeliyle yabancılarıyla bir ekip sinerjisi oluşturarak kazan kazan anlayışıyla çalışması lazım."

4+100 YILLIK PLAN YAPMALIYIZ

Türkiye'nin bugüne kadar geleceğe yönelik 3 yıllık, 5 yıllık planları, programları olduğunu anlatan Enerji Bakanı Albayrak "Ama bizim 4+100 yıllık bir plan yapmamız lazım. Niye dört yıllık? Çünkü hükümetimizin bir görev süreci var. Tabii ki dört yılda yapabileceklerimizi maksimum ortaya kıymalıyız. Ama bürokratımızla siyasi paydaşlarımızla 100 yıllık da bir plan yapmak durumundayız. Türkiye bu topraklarda yüzlerce yıldır var. Dolayısıyla 4 yıllık perspektifle yetinmememiz lazım."

ALBAYRAK: ENERJİDE TÜM KRİZ SENARYOLARINA KARŞI ÇALIŞIYORUZ

ALBAYRAK: AKKUYU'NUN YAPILMASINI İSTİYORUZ 


ALBAYRAK: PETROL 40 DOLARIN ALTINDA KALIR

Önceki ve Sonraki Haberler