1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide deprem: CLK konsorsiyumu dağılıyor!

Enerjide deprem: CLK konsorsiyumu dağılıyor!

Enerji Günlüğü - Dört elektrik dağıtım bölgesini ve görevli tedarik şirketini bünyesinde bulunduran Cengiz-Limak-Kolin Konsorsiyumu dağılıyor. Elektrik...

Enerjide deprem: CLK konsorsiyumu dağılıyor!

Enerji Günlüğü - Dört elektrik dağıtım bölgesini ve görevli tedarik şirketini bünyesinde bulunduran Cengiz-Limak-Kolin Konsorsiyumu dağılıyor. 

Elektrik dağıtım ve perakende sektöründe Türkiye’nin en büyük operasyonlarından biri konumundaki CLK Konsorsiyumu’nda hisse dağılımının yeniden yapılandırılması kararlaştırıldı. Boğaziçi, Uludağ, Akdeniz ve Çamlıbel dağıtım ve perakende şirketlerinin üst çatısı konumundaki CLK Enerji’nin ortaklarından Limak Grubu, Cengiz ve Kolin’in Uludağ EDAŞ ve Uludağ Perakende şirketlerindeki paylarını devralacak. Boğaziçi, Akdeniz ve Çamlıbel EDAŞ şirketlerindeki Limak hisselerini ise diğer iki ortak, Cengiz ve Kolin devralacak. 

Hisse devir işlemleri, ilgili kreditör kuruluşlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Rekabet Kurumu ve diğer mercilerden gerekli izinlerin alınmasının ardından tamamlanacak. 

Gerçekleştirilen operasyonla, Türkiye’de elektrik sektöründeki en büyük müşteri ve abone grubuna sahip yapılanmalardan biri konumundaki CLK Konsorsiyumu fiilen dağılmış olacak. 

Limak Grubu’nun Cengiz ve Kolin’in yanı sıra, enerji sektöründe başka ortaklıkları da var. Limak, Çalık Grubu ile birlikte Kosova Elektrik Dağıtım Operasyonu’nun da sahibi konumunda bulunuyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler