1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide satın alma çok ama tutar düşük

Enerjide satın alma çok ama tutar düşük

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2014 yılında enerji sektöründeki şirket satın alma ve birleşme sayısı 2013'teki seviyeyi yakaladı. Ancak işlem tutarı...

Enerjide satın alma çok ama tutar düşük

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2014 yılında enerji sektöründeki şirket satın alma ve birleşme sayısı 2013'teki seviyeyi yakaladı. Ancak işlem tutarı geçen yılın gerisinde.

PwC Türkiye Enerji Sektöründeki Birleşme ve Satın Almalar Raporu'nun 2014 sonuçları çıktı. Rapora göre Türkiye enerji pazarı 40 birleşme ve satın alma işlemiyle 2013 yılındaki işlem sayısına ulaştı. Ancak toplamda 5.6 milyar dolar değerindeki işlem tutarı, 7.1 milyar dolarlık 2013 rakamının gerisinde kaldı. Toplam işlem değerinin yüzde 98’i, üç termik santral ihalesi de dahil olmak üzere, altyapıya ilişkin satın almalardan oluştu.

YABANCILARIN İLGİSİ HALA ZAYIF

Yabancı sektör oyuncularının satın alma ve birleşmelere mesafeli duruşu 2014'te de devam etti. PwC Türkiye Enerji Sektörü Danışmanlık Hizmetleri Ortağı Engin Alioğlu'na göre yaklaşan genel seçimler enerji sektründeki birleşme ve satın almaların 2015 yılında artacağını söylemeye engel.

İGDAŞ YILIN EN ÖNEMLİ SATIŞI OLMAYA ADAY

Engin Alioğlu, enerji alanındaki satın alma ve birleşme işlemleri açısından 2015 yılının 2014'ten çok farklı olmayacağını kaydetti. İGDAŞ ve Afşin-Elbistan B Santrali özelleştirmelerinin gündemde kalmaya devam edeceğini ifade eden Alioğlu, kömür santralleri ile bunlara bağlı madenlerin özelleştirilmesine yönelik büyük bir beklenti içine girilmemesi gerektiğini belirtti.

YABANCI FONLAR YENİLENEBİLİRLE İLGİLİ

PwC'nin raporuna göre, yenilenebilir enerji üretim tesislerine sunulan 10 yıllık tarife garantisi, 2014 yılında büyük yabancı emeklilik fonlarının dikkatini Türkiye pazarına çeken gelişmeler arasında yer aldı. Buna rağmen, güneş enerjisi alanındaki işlemler açısından büyük çaplı hareketler beklenmiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler