1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Enerjikan, Balıkesir’de 6 jeotermal kuyu açacak

Enerjikan, Balıkesir’de 6 jeotermal kuyu açacak

Enerjikan Enerji, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 5 yeni sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Kaynak, Sındırgı şehir ısıtma sisteminde kullanılacak.

Enerjikan, Balıkesir’de 6 jeotermal kuyu açacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde şehir ısıtmasında kullanılan jeotermal kaynağın arttırılması için mevcut bir kuyuya ek olarak 6 yeni jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. 

Mado pastaneler zincirine bağlı Enerjikan Enerji Üretim Tic. ve San. A.Ş. tarafından Balıkesir ili, Sındırgı ilçesi, Hisaralan Mahallesi sınırları içinde, RHT.10.00.2020.JEO.1 ruhsat nolu sahada jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. 

Proje kapsamında mevcut bir sondaj kuyusunun yanında 5 yeni sondaj kuyusu olmak üzere toplam 6 adet sondaj kuyusu açılacak. Proje ile mevcut kuyudan Sındırgı Şehir Isıtma sistemine akışkan sağlanmaya devam edilebilmesi ve açılacak yeni kuyulardan elde edilecek akışkan ile Jeotermal Sındırgı Şehir Isıtma Sisteminin kapasitesinin yeterli düzeyde arttırılması amaçlanıyor. Şirketin 1.08 MWe kapasiteli Enerjikan JES 1. Ünitesi işletmeye geçtikten sonra da dönüş suyundan Sındırgı Şehir Isıtma Sistemine akışkan sağlanmaya devam edilecek. 

2014 yılında belediyenin başlattığı çalışmalarla jeotermal bölgeden ilçe merkezine kadar 24 kilometrelik bir boru hattı ile ilçe ısıtma sistemine akışkan verilmeye başlanmıştı. İlçede 5000 konut bu çalışmaların sonucunda jeotermal kaynaklardan faydalanarak evlerini ısıtıyor. 2011 yılında şirket aldığı ihale ile sahada hak sahibi oldu. Bu durum Belediye ve bölge halkı arasında anlaşmazlığa neden oldu.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler