1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjim Sensin yarışmasına başvurular başlıyor

Enerjim Sensin yarışmasına başvurular başlıyor

Enerji alanındaki girişimleri hızlandırmayı amaçlayan 1.8 milyon lira para ödüllü Enerjim Sensin Hızlandırma Programı'na başvurular başladı. ,

Enerjim Sensin yarışmasına başvurular başlıyor

Enerji Günlüğü - Enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemeyi amaçlayan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” için 2023 yılı başvuru süreci başladı.

Hızlandırma programı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent iş birliği ile yürütülen programa, sürdürülebilir enerji teknolojileri, arz güvenliği, elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, enerji altyapıları, tüketici memnuniyeti ve benzeri alanlarda güncel yaklaşımlarla enerji sektörüne yön verecek yenilikleri barındıran enerji girişimleri başvurabilecek. İstekliler, 4 Eylül 2023 tarihine kadar itucekirdek.com/enerji adresi başvuru yapabilecek.

Program boyunca başarılı olan enerji girişimleri ‘Enerjim Sensin Demo Günü’nde 800 bin TL ve Big Bang Startup Challenge 2023 sahnesinde 1 milyon TL para ödülü kazanma fırsatına sahip olacak. Kazanan girişimlere program sonunda toplamda 1,8 milyon TL nakit ödül verilecek, Enerjim Sensin jürisinde seçilecek enerji girişimleri de Big Bang Startup Challenge’ın 342 milyon TL’lik ödül havuzundan faydalanabilecek.

Elder Başkanı Kıvanç Zaimler, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken “Yenilikçi fikirlerin keşfedilmesi, ticarileştirilmesi ve günlük hayatta yaygın olarak kullanılabilir hale getirilmesi, enerji sektörünü ileri taşıyacak önemli adımlardır” dedi. Sektördeki değişim ve ilerlemenin, sadece büyük oyuncuların değil, genç girişimcilerin de katkılarıyla gerçekleştiğini vurgulayan Zaimler, “Elder olarak yeni girişimcileri sektöre kazandırmayı amaçlıyoruz. Geleceğin enerji ekosistemini yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle donatmak için genç beyinleri destekliyor ve yeni projelerini heyecanla bekliyoruz” diye konuştu. 

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise “Enerji sektöründeki inovatif girişimlere destek olarak, aslında son derece önemli bir alana dikkat çekmeye ve bir referans noktası olmaya devam ediyoruz. Girişimleri sadece finansal açıdan değil, ticarileşme, ölçeklenme, network edinme, laboratuvar alt yapısı ve mentorluk desteği sağlayarak her açıdan destekliyoruz. Başarmaya kararlı tüm enerji girişimlerimizi ‘Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’na başvurmaya davet ediyoruz” dedi.

Enerji sektörünün sürekli gelişen ve değişen yapısındaki sorunlara girişimciler aracılığıyla sıra dışı çözümler üretmek ve bu çözümleri hızla sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı”na; enerji alanında inovatif teknolojiler geliştiren girişimler itucekirdek.com/enerji web sitesi üzerinden başvurular gerçekleştirilebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler