1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Enerjinin caz ve senfoni hali İstanbul'da tartışılacak

Enerjinin caz ve senfoni hali İstanbul'da tartışılacak

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, İstanbul’da yapılacak 23. Dünya Enerji Kongresi’nde, enerji piyasasının ‘caz’...

Enerjinin caz ve senfoni hali İstanbul'da tartışılacak

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, İstanbul’da yapılacak 23. Dünya Enerji Kongresi’nde, enerji piyasasının ‘caz’ ve ‘senfoni’ modellerinin analiz edileceğini, inovasyonun önemi ve emtia fiyatlarının tartışılacağını söyledi. 

Enerji dünyasının gözü, 9-13 Ekim 2016’da İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek 23. Dünya Enerji Kongresi’ne çevrildi. “Yeni Ufukları Kucaklamak” temasıyla düzenlenen kongrede, 70’in üzerinde ülkeden global enerji sektörüne yön veren 250 isim kürsüye çıkacak.

Onursal Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstlendiği, Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi, siyaset, iş ve akademi dünyasının ünlü isimlerini buluşturacak. 

ENERJİ BAKANLARI KONUŞACAK

Zirvenin konuşmacıları arasında İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Rainer Baake ve Monako Prensi II. Albert’in yanı sıra Malezya, Belçika, Bulgaristan, İsveç, Irak, Ürdün, Çad, Kongo, Senegal ve Somali enerji bakanları bulunuyor.

ENERJİ CEO’LARI GELİYOR 

BP Grubu İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley, E.ON Başkanı ve CEO’su Johannes Teyssen, Gazprom CEO’su Alexey Miller, OMV CEO’su Rainer Seele, Saudi Aramco CEO’su Amin H. Nasser, Siemens Enerji Sektörü CEO’su Lisa Davis, SPIC Başkanı Wang Binghua, Sabancı Holding CEO’su Güler Sabancı ve TANAP CEO’su Saltuk Düzyol ile Total, ENI, SOCAR, GE, RWE, EWE, Bionas, Masdar, Tokyo Gaz, DHL, Nestlé, Econet, Ecopetrol ve Westinghouse gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri de çeşitli oturumlardaki sunumlarıyla gündemlerini İstanbul’a taşıyacak. 

FATİH BİROL DA KONUŞMACI 

Ayrıca Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Genel Sekreteri Christiana Figueres ile Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol da kongrenin konuşmacıları arasında yer alıyor. 

“Enerji Olimpiyatları” olarak da bilinen ve dört gün sürecek olan etkinlikte, enerji endüstrisinin iş modelleri, hükümet politikaları, iklim, finans ve pazar dinamikleri gibi sektörün gündemini belirleyen konular ele alınacak.

CAZ VE SENFONİ MODELLERİ 

Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, 23. Dünya Enerji Kongresi’nde enerji dünyasını tüm yönleriyle masaya yatıracaklarını belirterek “Piyasanın ‘caz’ ve ‘senfoni’ modellerini analiz edeceğiz. İnovasyonun önemini ve emtia fiyatlarını tartışacağız. Zirveye katılacak konuşmacılar da, global enerji endüstrisinin farklı alanlarını temsil eden yetkin ve seçkin isimler” diye konuştu. 

YÜKSEK KALİBRELİ İSİMLER 

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan ise “23. Dünya Enerji Kongresi’ni Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul’da düzenleyeceğimiz kongrede söz alacak isimlerin kalibresi, zirvenin enerji dünyası için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi” diye konuştu.

10 BİNDEN FAZLA KATILIMCI 

Dünya Enerji Konseyi tarafından düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi’ne, dünyanın dört bir yanından 10 binin üzerinde delegenin katılması bekleniyor. Kongre ve konuşmacılar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler www. wec2016istanbul.org.tr adresini ziyaret edebilir. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler