1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay Hassa’da açıldı

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay Hassa’da açıldı

Sabancı Vakfı, deprem bölgesinde yaptırdığı dördüncü okulun açılışını, E.ON işbirliği ile 23 Nisan’da Hatay’ın Hassa ilçesinde gerçekleştirdi.

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay Hassa’da açıldı

Enerji Günlüğü - Sabancı Vakfı, Hatay’ın Hassa ilçesinde E.ON’uın katkılarıyla inşa ettirdiği Enerjisa Atatürk İlkokulu’nun açılışını, 23 Nisan’da gerçekleştirdi. 

Sabancı Vakfı, Enerjisa Enerji’nin yabancı ortağı E.ON’un da katkılarıyla Hatay’ın Hassa ilçesinde inşa ettiği Enerjisa Atatürk İlkokulu’nun açılışını, 23 Nisan 2024 günü gerçekleştirdi. 

06 Şubat depremlerinin yarattığı tahribat, hayatın her yönüne olduğu gibi bölgedeki eğitim süreçlerine de darbe vurmuştu. Yeni açıklan okul; depremden etkilenen 11 il arasında en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay’da, eğitimin normale dönmesi açısından önem taşıyor. 

Enerjisa Atatürk İlkokulu’nun açılış töreninde çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler düzenlendi. Törene; Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Sancaktar, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekçi, Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich, E.ON Vakfı Genel Müdürü Dr. Stephan Muschick ile öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

SABANCI VAKIFI’NIN HATAY’DA YAPTIRDIĞI 4’ÜNCÜ OKUL

Sabancı Vakfı, 2023 yılında “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” inşa etmeyi planlamış; Reyhanlı ilçesinde yapımına depremden önce başlanan Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 23 Nisan 2023’te; yapısal çelikten inşa edilen Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Sabancı Lassa Ortaokulunu 19 Mayıs 2023’te ve Arsuz’daki Sabancı Arsuz Ortaokulunu da 21 Haziran 2023’te tamamlayarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yetiştirmişti. 

Deprem bölgesinde eğitim-öğretimin normale dönmesi için imkânlarını seferber ettiklerini ifade eden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Ülkemizi derinden sarsan büyük depremlerin ardından, öğrencilerin ve öğretmenlerin okul ortamında bir arada olması, güvenli bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi önceliklerimiz arasında yer alıyordu. Bu amaç doğrultusunda, depremin ilk şokunu atlattıktan sonra kesintisiz eğitim için ‘Hatay’a 3 Ayda 3 Okul’ sözüyle yola çıktık. Ne mutlu ki Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sabancı Lassa Ortaokulu ve Sabancı Arsuz Ortaokulu’nu rekor bir sürede tamamladık. Geçtiğimiz yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bizim için anlamı büyük olan bu tarihte birinci okulumuzun açılışı için heyecan duyarken, aradan geçen bir yılda dördüncü okulumuzu öğrenci ve öğretmenlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

E.ON 1 MİLYON EURO BAĞIŞ YAPTI

Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Philipp Ulbrich de, “Bugün temsil etmekten onur duyduğum E.ON grubu ve 70.000 çalışanı adına buradayım. Deprem sonrası sadece birkaç gün içinde çalışanlarımızın ve şirketimiz tarafından 1 milyon eurodan fazla para toplandı ve bu okulun Hassa'da inşa edilmesine karar verildi. Bağışların deprem felaketinden etkilenen insanlara gerçekten yardım edecek bir şeye dönüştürüldüğünü görmenin ne kadar güzel bir his olduğunu hayal edebilirsiniz. Dolayısıyla benim bugün burada bulunmam, hem E.ON hem de Enerjisa olarak deprem sonrasını iyileştirme ve yerel halkla dayanışma içinde olma konusundaki kararlılığımızı ifade ediyor” şeklinde konuştu. 

TOROSLAR EDAŞ DEPREM SORNASINDA ALTYAPIYA 1,9 MİLYAR LİRA HARCADI

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekçi ise deprem felaketinden etkilenen 11 ilden 5’inin Enerjisa Dağıtım Şirketlerinden Toroslar EDAŞ’ın sorumluluk bölgesinde olduğunu; bunlardan birinin de Hatay olduğunu hatırlattı ve “Biz de hem kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımız hem de hasar gören şebeke unsurlarımızla depremzede bir şirketiz. Depremin akut dönemlerinden itibaren büyük bir mücadele vererek hem kendi yaralarımızı sardık hem de ana iş kolumuz olan elektrik dağıtım altyapısını depremin 1’inci yıldönümü itibariyle 1,9 milyar lira yatırımla deprem öncesi şebeke kapasitesine getirdik. Bu kapsamda çalışmalarımızı da tüm hızıyla sürdürüyoruz. Kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti için çalışmalarımız sürerken, bölgenin kalkınması için elektrik altyapısı kadar önemli olan eğitim ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler