1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Ege’de 33 MW’lık Dampınar RES kuracak

Enerjisa Ege’de 33 MW’lık Dampınar RES kuracak

Enerjisa, kazandığı YEKA ihaleleri kapsamında 151 milyon lirayı aşan yatırımla Aydın ve İzmir il sınırları içinde 33 MW’lık Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Enerjisa Ege’de 33 MW’lık Dampınar RES kuracak

Enerji Günlüğü - Enerjisa kazandığı YEKA ihaleleri kapsamında, 151 milyon lirayı aşan yatırımla Aydın ve İzmir il sınırları içinde 33 MW’lık Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın İli, Germencik ilçesi ve İzmir İli, Tire İlçesinde 33 MW kurulu güçte “Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Şirket ayrıca arazi hazırlık ve kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkacak olan kazı fazlası malzemenin dolgu vb. amaçlarla yeniden kullanılabilmesi amacıyla Mobil Kırma Eleme Tesisi de kuracak. Proje için yatırımın 151 milyon lirayı aşması bekleniyor.

Kurulacak olan Dampınar RES’te 3 MW’lık 11 adet rüzgar türbininden elektrik üretilecek. 11 adet türbinden 2 adedi İzmir ili, 9 adedi Aydın ili sınırları içerisinde yer alacak. Türbinler ile yılda toplam 132.000.000 kWh elektrik üretilecek. Santral yılda 75.108 ton karbondioksit salımını önleyecek. 

Proje, Enerjisa'nın Rüzgar YEKA ihaleleri kapsamında kazandığı 500 MW'lik lisans hakkı kapsamında hayata geçirilecek tesislerden biri konumunda. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler