1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Enerjisa elektrik dağıtım şirketlerinin elektrikli filosu devrede

Enerjisa elektrik dağıtım şirketlerinin elektrikli filosu devrede

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, filodaki elektrikli araç sayısını 2025 yılında 1000’e yükseltecek. Böylece filodaki her 4 araçtan 1’inin elektrikli olacak.

Enerjisa elektrik dağıtım şirketlerinin elektrikli filosu devrede

Enerji Günlüğü -Türkiye’de Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ bölgeleriyle her dört kişiden birinin elektrik dağıtım hizmetinden sorumlu Enerjisa Dağıtım Şirketleri; saha çalışmalarında kullanmak üzere 160 adet araçtan oluşan elektrikli filosunu devreye aldı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek elektrik dağıtım hizmetlerinde elektrikli araç filosu devrini başlattı.

Sürdürülebilir çevre hedefleri doğrultusunda fosil yakıt tüketimini azaltmak amacıyla filolarındaki elektrikli araç dönüşümüne hız kazandıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, binek ve hafif ticari segmentindeki elektrikli araçlarına ek olarak 80’in üzerinde de hibrit otomobili envanterine ekledi.

GELECEK HEDEFLERİ 

Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ÇYS) Stratejisine bağlı olarak gelecek hedeflerini de belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 2024’te 868 tona yakın emisyon tasarruf hedefiyle filodaki elektrikli araç sayısı 500’e yükselecek. Bu haliyle aktif olarak kullanılan elektrikli araçlar filodaki toplam araç sayısının yüzde 12’sini oluşturacak.

2025’TE HER 4 ARAÇTAN 1’İ ELEKTRİKLİ OLACAK

2025 yılı hedefleri doğrultusunda filosundaki elektrikli araç sayısını 1000’e yükseltecek olan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, böylece filodaki elektrikli araç payını da yaklaşık yüzde 25’e çıkarmayı amaçlıyor.

Filodaki her 4 araçtan 1’inin elektrikli olmasıyla birlikte şirket, 2025 yılında yaklaşık 2 bin 265 ton emisyon tasarrufu yapmayı ve fosil yakıt tüketimini yüzde 14 düşürmeyi hedefliyor.

“BİR KÜLTÜR OLUŞTURUYORUZ”

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci yaptığı açıklamada, Enerjisa olarak Dünyanın geleceğini tehdit eden iklim değişikliğine karşı Türkiye’nin aktif politikalarına katkı sağlamaya devam ettiklerini kaydetti. Özsürekci, “Filomuzdaki elektrikli dönüşüme ek olarak, elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak ve verimli hale getirmek için, çalışanlarımıza eğitimler vererek bir kültür oluşturuyoruz. Tüm sektörlere de bu konuda örnek olmayı hedefliyoruz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler