1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Enerji, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde

Enerjisa Enerji, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde

Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul’un sürdürülebilirlik performansı yüksek, aynı zamanda büyük ve likit şirketlerden oluşan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer aldı.

Enerjisa Enerji, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde

Enerji Günlüğü - Türkiye elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer aldı. 

Enerjisa Enerji, kurumsal sürdürülebilirlik alanındaki performansıyla 21 Kasım 2022 tarihinden itibaren BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer aldı. BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksinde yer alacak paylar; genel sürdürülebilirlik notu 70 veya üzerinde, her bir ana başlık notu 60 veya üzerinde, kategori notlarından en az 8’i 50 veya üzerinde olan şirketlerin payları arasından İşlem Hacmi ve Piyasa Değeri en yüksek 25 pay seçilerek belirleniyor. Endeks, yatırımcılar için sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketlerin yatırım almalarını sağlayacak yeni bir araç olarak öne çıkıyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gelecek nesiller için Türkiye’de daha iyi, daha temiz ve daha güvenli bir enerji geleceği sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dahil olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu motivasyonla sürdürülebilir ve yeşil enerji konusundaki taahhütlerimizi yerine getirmek; gezegenimiz, ülkemiz ve toplumumuz için daha fazla değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler