1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji, deprem bölgesine 15 milyar lira yatırım yapacak

Enerjisa Enerji, deprem bölgesine 15 milyar lira yatırım yapacak

Enerjisa Enerji, 2023 yılında yatırımlarının bu yıl bir önceki yıla göre üç katına çıkararak 15 milyar liraya yükseltecek. Yatırımların büyük kısmını da depremden etkilenen Toroslar bölgesine yapacak.

Enerjisa Enerji, deprem bölgesine 15 milyar lira yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, 2023 yılında yapacağı 15 milyar liralık yatırımın önemli bir bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine yapacak.

Enerjisa Enerji, 3 katına çıkardığı yatırımlarının çoğunu deprem bölgesine yapacak. Depremin yaralarını sarmak için yatırımlara hız vereceklerini belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Bu topraklardan aldığını bu topraklara geri verme kültürünü benimseyen bir şirket olarak, depremin yaşandığı ilk günden itibaren büyük bir hasar alan elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi adına ilave 370 milyon liralık bir kaynak ayırdık. Bundan sonra da elektrik şebekesinin ve bölge insanlarının yeniden toparlanması için destek olmayı hedefliyoruz. Bunun için, 2023 yılında yatırımlarımızı geçen yıla göre üç katına çıkararak 15 milyar liraya yükseltiyoruz. Bu yatırımın büyük bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine şebeke modernizasyonu, teknoloji ve akıllı şebeke uygulamalarıyla aktaracağız.” dedi. Bölgenin ülke ekonomisine katkısının da altını çizen Murat Pınar, Toroslar bölgesine hizmet ederken önemli bir istihdam da sağladıklarını; bölgedeki insan kaynağına da yatırım yapmak üzere, sadece konaklama yardımları değil, nitelikli teknik eğitim merkezleri ve yeni enerji teknolojileri alanlarında yeni iş alanları yaratacakalarını da belirtti.

DEPREM BÖLGESİNE ENERJİ SAĞLADI

İlk etapta, kısa süre içinde deprem bölgesine enerji sağlayan Enerjisa Enerji, art arda yaşanan depremlerin yarattığı sorunlar sonrasında depremden etkilenen beş şehirden dördünde normal faaliyetlerine başladı. Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerinde dağıtım şebekeleri ve jeneratörler aracılığıyla enerji arzı yeniden düzenlenerek normale geçiş sağlandı. Hatay'da ise hastaneler, havalimanı, çadır kentler, baz istasyonları, cadde ve sokak aydınlatmaları gibi tüm kritik noktalara elektrik verildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler