1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji gelirlerini yüzde 41 arttırdı

Enerjisa Enerji gelirlerini yüzde 41 arttırdı

Enerjisa Enerji’nin şebeke yatırımları 2023 yılının ilk çeyreğinde 976 milyon TL oldu. Şirketin net kârı ise 551 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Enerjisa Enerji gelirlerini yüzde 41 arttırdı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, ilk çeyrekte faaliyet gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 41 artırarak 3 milyar 764 milyon TL’ye çıkardı.

%20’si halka açık ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan Enerjisa Enerji, 31 Mart 2023 tarihli mali tablolarını kamuoyuna açıkladı. Buna göre şirket, 2023 yılının ilk çeyreğinde konsolide Faaliyet Gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artırarak 3 milyar 764 milyon TL’ye çıkardı.

“ŞEBEKE YATIRIMLARIMIZ 976 MİLYON TL OLDU”

İlk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, şebeke yatırımlarımız yılın ilk çeyreğinde 976 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirtti. Pınar, “Öte yandan Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu şirketi olan bağlı ortaklığımız Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması için büyümeye devam etti.  Ülke çapında toplam halka açık şarj istasyonu sayımız 548’e, şarj soketi sayımız ise 1.030’a ulaştı. Hedefimiz 81 ilde 1.000’in üzerinde şarj istasyonu ağına ulaşmak. Bundan sonra da istikrarlı büyüme çizgimizi sürdürürken topluma fayda sağlayacak projeler üretmeye, iş birlikleri geliştirmeye, tüm paydaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

551 MİLYON TL NET KAR

Enerjisa Enerji CFO’su Dr. Michael Moser ise, “Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından hızla yaraları sarmaya çalıştığımız bu günlerde yatırımlarımıza devam ettik. Sağlam risk yönetimimiz sayesinde güçlü bilanço yapımızı koruduk. Net finansal borcun faaliyet gelirlerine oranı 0,5x gibi tarihi düşük seviyeye indi. Baz Alınan Net Kâr ise yılın ilk çeyreğinde 551 milyon TL seviyesinde gerçekleşti” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler