1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Enerji, Karataş için seferber oldu

Enerjisa Enerji, Karataş için seferber oldu

Sabancı Cumhuriyet Seferberliğinin 3’üncü yılında en önemli projelerden birini gerçekleştiren Enerjisa Enerji, temel geçim kaynağı balıkçılık olan Adana Karataş için kapsamlı bir sürdürülebilir balıkçılık sistemi yaratıyor.   

Enerjisa Enerji, Karataş için seferber oldu

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji’nin ev sahipliği yaptığı Adana Karataş – Sürdürülebilir Balıkçılık projesinin Sabancı Cumhuriyet Seferberliği etkinliği geniş bir katılım ile gerçekleşti. Bölgedeki görevli dağıtım şirketi Enerjisa Toroslar EDAŞ’ın gönülleri ağırlıklı olmak üzere Sabancı Topluluğu’nu temsilen CarrefourSA, Enerjisa Üretim ve Sabancı Holding’in gönüllüleri, üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere sahadaydı. Nüfusunun yüzde 90’ı balıkçılık ile geçimini sağladığı Adana’nın Karataş ilçesinde yaşayan yerel halk ve Sabancı Gönüllüleri toplamda 300 kişilik geniş bir katılım ile bu özel günü atık toplayarak kutladı.

 

 

ATIK TOPLAMA ETKİNLİĞİ 

Seferberlik kapsamında balıkçı tekneleri ile açılan Sabancı Gönüllüleri, aralarında yine Sabancı Gönüllüsü’nün de bulunduğu dalış ekibinin denizden çıkardıkları çeşitli atıkları ve hayalet ağları toplarken, limanda ve Harbiş Plajı’nda kapsamlı bir atık toplama etkinliği yapıldı. Etkinlik günü sonunda 878 kg atık toplanarak atık dönüşüm merkezine teslim edildi.

ATIK DÖNÜŞÜM MERKEZİ KURULUYOR

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Türkiye’nin en çok deniz ürünü çıkartılan bölgelerinden biri olan Karataş’ın deniz kirliliği ile mücadelesinde Enerjisa Enerji, denizdeki plastik atıklar için plastik atık dönüşüm merkezi kuruyor. Hem bölgedeki balıkçılar hem de deniz biyoçeşitliliği için sürdürülebilir olan bu projede balıkçılar, deniz atıklarını toplayarak atık dönüşüm merkezine getirecek ve bundan gelir elde edecek.

BUZ ÜRETİLECEK, KADINLAR İSTİHDAM EDİLECEK

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği ile Karataş Su Ürünleri Kooperatifi’nde yer alan buz üretim tesisinin çatısına kurulacak olan güneş enerji santrali, kooperatifin enerji maliyetlerini düşürmesini sağlayacak. Enerjisini yenilenebilir kaynaktan sağlayan tesislerde üretilen buzlar düşük maliyetle balıkçılara verilecek ve yaratılan tasarruf ile de bölgedeki kadınların kooperatifte istihdamına katkı sağlanacak.

Karataş Su Ürünleri Kooperatifi’nin teknik kapasitesini artırmaya yönelik CarrefourSA tarafından verilen ‘Sürdürülebilir Balıkçılık’, ‘Balıkçılıkta Ergonomi’ ve ‘Plastik Atık Yönetimi’ eğitimleri ile katılımcılara yeni yetkinlikler ve beceriler kazandırılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler