1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Enerji, Paris İklim Anlaşması’ndan memnun

Enerjisa Enerji, Paris İklim Anlaşması’ndan memnun

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Türkiye’nin global iklim değişikliği konusunda hassasiyet göstererek Paris İklim Anlaşmasını onaylayarak yürürlüğe sokmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Enerjisa Enerji, Paris İklim Anlaşması’ndan memnun

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Türkiye’nin global iklim değişikliği konusunda hassasiyet göstererek Paris İklim Anlaşmasını onaylayarak yürürlüğe sokmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı Enerjisa Enerji, Paris İklim Anlaşması’ nın TBMM Genel Kurulu tarafından 06 Ekim 2021 tarihinde onaylanmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı. Enerjisa Enerji, özellikle yeşil mutabakat ve sera gazı salınımlarını azaltmayı hedefleyerek küresel ısınmayı 1.5 derecede sabitlemeyi hedefleyen Paris İklim Anlaşmasının onaylanmasının, Türkiye’nin karbonsuz bir gelecek için hedeflerine ulaşması konusunda önemli bir adım olduğunu bildirdi. 

ENERJİSA’DAN TAM DESTEK 

TBMM Genel Kurulu tarafından onaylanan ve tüm dünyada 197 ülkenin imzacısı olduğu Paris İklim Anlaşması ile sera gazı emisyonlarının azaltılarak, küresel ısınmanın sanayileşme öncesi döneme kıyasla 2 derece ile sınırlandırılması hatta 1.5 dereceye düşürülmesi amaçlanıyor. Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Türkiye’nin global iklim değişikliği konusunda hassasiyet göstererek Paris İklim Anlaşmasını onaylayarak yürürlüğe sokmasından memnuniyet duyuyoruz. Enerjisa Enerji olarak sürdürülebilirlik, sera gazı emisyonu azaltımı, enerji tasarrufu, dijitalizasyon konularını operasyonlarımızın merkezine koymaya devam ederek, sorumlu kamu hizmeti yapıyor olmanın bilinciyle ülkemizin bu konudaki hedeflerine ulaşmasına destek olacağız” dedi. 

YARIŞIN DIŞINDA KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZDİ

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu ise, Paris İklim Anlaşması’ nın onaylanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ülkemizin bu anlaşmayı onaylayarak benimsemesi, sürdürülebilir bir dünya için çabalayan herkesi teşvik eden ve umutlandıran bir gelişmedir. Dünya’da şuan düşük karbonlu bir gelecek için yarış söz konusu ve Türkiye olarak bizim bu yarışın dışında kalmamız düşünülemezdi. Bu yarışın içinde olmanın tam zamanı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler