1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji ve Brisa, hızlı şarj istasyonu sayısını artıracak

Enerjisa Enerji ve Brisa, hızlı şarj istasyonu sayısını artıracak

Elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj ile lastik üreticisi Brisa, Otopratik mağazalarında devreye alınan istasyon sayısının yıl sonuna kadar, tamamıyla hızlı şarjı destekleyecek şekilde 17 adete çıkarmak üzere anlaştı. 

Enerjisa Enerji ve Brisa, hızlı şarj istasyonu sayısını artıracak

 

Enerji Günlüğü - Elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj ile lastik üreticisi Brisa, Otopratik mağazalarında devreye alınan istasyon sayısının yıl sonuna kadar, tamamıyla hızlı şarjı destekleyecek şekilde 17 adete çıkarmak üzere anlaştı. 

Enerjisa Enerji’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Eşarj ile lastik sektöründen Brisa arasında, 2019 yılında anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında Brisa, seçili hızlı bakım ve servis zinciri Otopratik mağazalarında elektrikli araç şarj istasyonları açmaya başladı.  Bu kapsamda bugüne dek İstanbul, Bursa, Denizli, Antalya, Tekirdağ, Trabzon ve Adana illerindeki Brisa Otopratik mağazalarında toplam 8 adet istasyon hizmet vermeye başladı. Brisa ve Eşarj, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir ihtiyaç olan bu istasyonların sayısını gerçekleştirilen yeni anlaşma ile yıl sonuna kadar 17 hızlı istasyona çıkarmayı hedefliyor. Bu kapsamda hizmet verilen lokasyon sayısının önümüzdeki günlerde Mersin, Ankara, Amasya ve Diyarbakır illerindeki Otopratik noktalarının da eklenmesi ile 17 adete, varolan soket sayısının da 50 adete çıkarılması hedefleniyor.  

Enerjisa’nın 2018 yılında çoğunluk hisselerini satın aldığı ve elektrikli araçların şarjını sağlayan Eşarj, Türkiye genelinde 468 çıkışı ile ilk ve en hızlı elektrikli araç şarj istasyonu ağı haline geldi.

Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa, 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda Brisa adını aldı. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 m2ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olma özelliğini taşıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler