1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Enerji’den yeşil mutabakata tam destek

Enerjisa Enerji’den yeşil mutabakata tam destek

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Enerjisa Enerji, Avrupa Komisyonu ile Türkiye Ticaret Bakanlığı tarafından karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik olarak açıklanan iki yeni eylem planına da destek verecek.

Enerjisa Enerji’den yeşil mutabakata tam destek

Enerji Günlüğü - Enerjisa, geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu ile Türkiye Ticaret Bakanlığı tarafından karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik olarak açıklanan iki eylem planına da destek verdiğini açıkladı. Sabancı Holding ve E.ON’un çoğunluk hisselerine sahip olduğu ve halka açık bir yapıda faaliyetlerini yürüten  Enerjisa Enerji, Ekim 2019’da BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalamıştı. 

Yeşil enerji kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hem topluma ve çevreye karşı sorumlulukları hem de kaçırılmayacak bir fırsat olarak gördüklerine dikkat çeken Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar , “Türkiye gibi yüksek potansiyele sahip bir ülkede, bu eylem planlarının her açıdan derinlemesine incelenmesi gerektiğine inanıyorum. Biz Enerjisa Enerji olarak müşterilerimizi, iş dünyasının paydaşlarını ve şehirlerimizi eylem planlarının uygulamalarına dahil etmek adına var gücümüzle çalışacağız” dedi.  

AVRUPA BİRLİĞİ İLE İŞ YAPANLAR DA KURALLARA UYACAK

Avrupa Birliği üyelerinin 2050 itibarıyla sıfır karbon bir ekonomi olma hedefine yaklaşabilmeleri için bir dizi yasal düzenleme içeren “Fit for 55” adlı yeşil paket, AB’nin şimdiye kadar açıkladığı en iddialı iklim değişikliyle mücadele planı olarak dikkat çekiyor. Paketin öncelikli hedefi, birliğin 2030 yılı itibarıyla karbon emisyonlarını 1990’lı yıllara göre yüzde 55 oranında düşürmesini sağlamak. “Fit for 55” paketi kapsamında jet yakıtlarının vergilendirilmesi, dizel ve benzinli araçların satışının 20 yıl içinde tamamen durdurulması, Türkiye gibi AB ülkeleriyle ticaret yapan ekonomilerin de yeşil dönüşüm yaşamalarını sağlayacak karbon vergisine kadar birçok tartışmalı yasa tasarısı bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN EYLEM PLANI YÜRÜRLÜKTE

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” ile de Türkiye’nin sürdürülebilir ve kaynak etkin bir ekonomiye geçişine katkı sağlanması hedefleniyor. Eylem Planı kapsamında; sınırda karbon düzenlemeleri, yeşil ve döngüsel bir ekonomi, yeşil finansman, temiz, ekonomik ve güvenli enerji arzı, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir akıllı ulaşım, iklim değişikliği ile mücadele, diplomasi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri başlıkları altında belirlenen hedeflere ulaşılması amacıyla hayata geçirilecek eylemlere yer veriliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler