1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa, Eşarj’daki hisselerini yüzde 94’e yükseltti

Enerjisa, Eşarj’daki hisselerini yüzde 94’e yükseltti

Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj hisselerini yüzde 80’den yüzde 94’e yükseltti.

Enerjisa, Eşarj’daki hisselerini yüzde 94’e yükseltti

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj hisselerini yüzde 80’den yüzde 94’e yükseltti.

Sabancı Holding ve E.ON’un çoğunluk hisselerine sahip olduğu ve halka açık bir yapıda faaliyetlerini yürüten elektrik dağıtım ve satış sektörü oyuncularından Enerjisa Enerji, 2018 yılından beri çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj hisselerini yüzde 94’e yükseltti. Eşarj’ın yüzde 14 hissesini daha 42,4 milyon TL karşılığında devralarak çoğunluk hisse payını arttırdı.

murat-pinar-enerjisa-enerji.jpg

“TÜRKİYE’NİN EN HIZLI ŞARJ İSTASYON AĞINI ÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Eşarj ‘daki pay artışından memnuniyet duyduklarını belirterek, Dünyada hızla büyüyen ve ülkemizi de etkileyecek olan e-mobilite sektörü için de Eşarj ile hazırlıklarımızı yapıyoruz ve sektöre ana iş kollarımızın dışında da öncülük etmeye devam ediyoruz” dedi.

Elektrikli araç sayısının gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye’de 1 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydeden Pınar, “Dolayısıyla çok büyük bir potansiyel söz konusu. Eşarj olarak biz de hem ülkemiz hem müşterilerimiz için önümüzdeki dönemde hız kesmeden istasyon sayımızı arttırarak Türkiye’nin şarj istasyonu alt yapısını en hızlı şarj istasyonlarımız ile örmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Son yıllarda artan elektrikli otomobil talebiyle beraber Türkiye çapındaki istasyon sayısını da arttıran Eşarj, Türkiye ‘ de 2009’dan beri şarj operatörlüğü hizmetini sağlayan ilk oyuncu olma özelliğini taşıyor. Eşarj, Türkiye'de 251 lokasyonda 155’i hızlı şarj istasyonu olmak üzere 468 şarj istasyonu ile faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler