1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa, Eşarj’ı satın aldı

Enerjisa, Eşarj’ı satın aldı

Enerjisa, elektrikli şarj istasyonları satışı ve kurulumu yapan ve Türkiye’de 80 şarj istasyonu ve 1.000 müşterisi bulunan Eşarj'ı satın aldı.

Enerjisa, Eşarj’ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Enerjisa, elektrikli şarj istasyonları satışı ve kurulumu yapan ve Türkiye’de 80 şarj istasyonu ve 1.000 müşterisi bulunan Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. hisselerinin büyük çoğunluğunu satın aldı.

Büyük bir hızla gelişen elektrikli araçlar sektöründe aktif rol almayı hedefleyen Enerjisa, Türkiye’de 80 şarj istasyonu ve 1.000 müşterisi bulunan Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş.’nin (Eşarj) hisselerinin büyük çoğunluğunu satın alarak şirketin hakim hissedarı oldu. Satın almadaki hedef elektrikli şarj konusunda endüstrinin dönüşümünde aktif rol oynamak olarak belirlendi.

YAYGIN ŞARJ İSTASYON AĞINA İHTİYAÇ VAR

Eşarj’ın yeni gelişen bir alanda müşterilerine sunduğu inovatif iş modeli ile Enerjisa’nın enerji sektöründeki bilgi, deneyim ve gücünü birleştirdiklerine dikkat çeken Enerjisa Enerji CEO’su Kıvanç Zaimler, “Çevre dostu elektrikli araçların yaygınlaşması Türkiye açısından çok önemli. Elektrikli araçların yaygınlaşması ve bu sektörün gelişimi için de ülke genelinde yaygın şarj istasyonu ağına büyük ihtiyaç var. Enerjisa olarak büyüme politikalarımızı her zaman sürdürülebilir ve çevre dostu ürün ve hizmetlerle güçlendirmeyi hedefledik. Bununla birlikte elektrik endüstrisinin her alanında müşterilerimize hizmet sunmak ve onlara yenilikçi çözümler üretmeyi de hedeflerimiz arasına ekledik. Eşarj’ın satın alınması da enerji sektörüne bakışımızın somut bir göstergesidir. Eşarj’ın inovatif iş modeli ile Enerjisa’nın bilgi ve deneyimini birleştirerek Türkiye’nin çevik ve yenilikçi enerji şirketi olarak insanımızın hayatına dokunan çözümler üreterek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de 2008 yılında faaliyete geçen Eşarj, şarj istasyonları satışı ve sarj istasyonu ağı kurulumu alanında faaliyet gösteriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler