1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa, Eşarj’ın yüzde 14 hissesini daha satın aldı

Enerjisa, Eşarj’ın yüzde 14 hissesini daha satın aldı

Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, elektrikli araç şarj istasyonları ağı şirketi Eşarj’daki ortaklık paylarını yüzde 94’e yükselttiklerini açıkladı.

Enerjisa, Eşarj’ın yüzde 14 hissesini daha satın aldı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, elektrikli araç şarj istasyonları ağı şirketi Eşarj’daki ortaklık paylarını yüzde 94’e yükselttiklerini açıkladı. 

Türkiye’nin önde gelen gruplarından Sabancı Holding ile Alman enerji devi E.ON’un yüzde 50’şer payla ortak olduğu Enerjisa Enerji, elektrikli şarj istasyonları ağı alanındaki gücünü daha da arttırdı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider şirketi konumundaki Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj hisselerindeki çoğunluk payını arttırdı. Enerjisa Enerji, 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı gelecek kurma misyonu doğrultusunda çoğunluk hisselerini satın aldığı Eşarj’ın yüzde 14 hissesini daha 42,4 milyon TL karşılığında devralarak şirketteki hisse payını arttırdı. Böylece Enerjisa Enerji’nin Eşarj şirketindeki ortaklık payı yüzde 94’e yükseldi. 

esarj.jpg155’İ HIZLI, 468 ŞARJ İSTASYONU 

Son yıllarda artan elektrikli otomobil talebiyle beraber Türkiye çapındaki istasyon sayısını da arttıran Eşarj, Türkiye’de 2009 yılından beri şarj operatörlüğü hizmetini sağlayan ilk oyuncu unvanına sahip. Türkiye'de 251 lokasyonda 155’i hızlı şarj istasyonu olmak üzere 468 şarj istasyonu ile faaliyet gösteren Eşarj, Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli araç istasyon ağı konumunda yer alıyor. Enerjisa Enerji satın alma sonrasında e-mobilite alanında yenilikçi ve öncü konumunu güçlendirmeyi ve ulaşımın karbonsuzlaşmasına katkıda bulunarak çözümler sunmayı hedefliyor. 

PINAR: E-MOBİLİTE’YE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, e-mobilite konusunu Türkiye’de ilk kez gündemine alan enerji şirketlerinden biri olmaktan gurur duyduklarını vurguladı. 2018 yılından beri çoğunluk hisselerine sahip oldukları Eşarj’daki paylarını yüzde 94’e yükseltmekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Murat Pınar, “Dünyada hızla büyüyen ve ülkemizi de etkileyecek olan e-mobilite sektörü için de Eşarj ile hazırlıklarımızı yapıyoruz ve sektöre ana iş kollarımızın dışında da öncülük etmeye devam ediyoruz” dedi. 

PARİS İKLİM ANLAŞMASI’NIN ETKİSİ

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Paris İklim Anlaşması’nı Ankara’nın da imzalaması nedeniyle Türkiye’deki sürdürülebilirlik bakış açısının ve özel sektörün sorumluluklarının da değişeceğini kaydetti. Bu çerçevede Enerjisa Enerji olarak yenilenebilir kaynaklardan dağıtık üretim, verimlilik, yeşil enerji ve depolama gibi sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı ürünlere yatırım yaptıklarını anlatan Pınar şöyle devam etti: 

“E-mobilite de yatırım yaptığımız alanlardan biri ve elektrikli araç sayısının gelecek 10 yıl içerisinde ülkemizde 1 milyona ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla çok büyük bir potansiyel söz konusu. Eşarj olarak biz de hem ülkemiz hem müşterilerimiz için önümüzdeki dönemde hız kesmeden istasyon sayımızı arttırarak Türkiye’nin şarj istasyonu alt yapısını en hızlı şarj istasyonlarımız ile örmeye devam edeceğiz.” 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler