1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enerjisa linyit üretim kapasitesini arttıracak

Enerjisa linyit üretim kapasitesini arttıracak

Enerjisa, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde işletmekte olduğu ve Tufanbeyli Termik Santrali’ne yakıt sağlayan linyit ocağının kapasitesini yılda 2,5 milyon ton arttıracak. 

Enerjisa linyit üretim kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Enerjisa, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde işletmekte olduğu ve Tufanbeyli Termik Santrali’ne yakıt sağlayan linyit ocağının kapasitesini yılda 2,5 milyon ton arttıracak. 

Sabancı Holding ve Alman E.ON ortaklığı Enerjisa tarafından Adana ili, Tufanbeyli ilçesinde işletilen 450 MWe gücündeki Tufanbeyli Termik Santrali için gerekli kömür miktarının arttırılması gerekiyor. Bu nedenle şirket santrale yakıt sağlayan linyit sahasında kapasite artışı planlıyor. Kapasite artışının herhangi bir alan artışı yapılmadan mevcut makine-ekipmanlar kullanılarak yıllık üretim miktarında yapılması öngörülüyor. 

Proje kapsamında yıllık linyit üretim miktarı yılda 5.500.000 ton civarında olan ocakta üretim, işletme süresi boyunca yıllık 7.5 milyon tona çıkarılacak. Kalori değişikliğinden dolayı güvenli tarafta kalınması için de yılda 500 bin ton daha ilave edilerek artış toplamda 8 milyon ton/yıl olacak. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler